loading... Nuante de diversitate!
19 decembrie 2009 | By: Misu Radovici

Cum să devii o persoană care îi face pe cei din jur să înflorească!


Această poveste ne arată puterea cuvintelor de încurajare.
Am auzit o poveste despre un băiat foarte rău care a fost trimis în biroul directorului de la şcoală pentru că se comportase urât în şcoală. În mod aparent aceasta nu era prima dată când se întâmpla aşa ceva, şi directorul s-a uitat la băiat, întrebându-se ce să facă. De această dată, în loc să îl certe, s-a uitat la mâinile băiatului. I-a spus acestuia: „Uită-te la mâinile tale. Degete subţiri. Acestea sunt mâini de chirurg. Mergi şi împlineşte-ţi potenţialul.” Tot ce a făcut băiatul în ziua respectivă a fost să se uite la mâinile lui. Ani de zile mai târziu directorul a primit veşti despre băiatul acela, care acum terminase şcoala medicală, unde se pregătise ca să fie un chirurg. Care a fost punctul de turnură în viaţa acelui băiat? Ziua în care a fost încurajat, fiind conştientizat de potenţialul său.
Am realizat noi cu adevărat puterea cuvintelor de încurajare în schimbarea vieţilor? De ce este atât de puternică încurajarea?
Educatorul John Dewey a spus odată că cea mai profundă nevoie din natura umană este „dorinţa de a fi important.” Psihologul William James a spus: „Cel mai profund principiu al naturii umane este tânjirea după apreciere.”
Aşa că avem oameni pretutindeni în jurul nostru care tânjesc să se simtă importanţi şi apreciaţi. Cum s-ar simţi un frate sau o soră mai mică, sau o persoană tânără din grupul de tineri în care eşti, dacă ar observa o calitate bună în vieţile lor şi ar primi complimente pentru aceasta?
De la Sursa Puterii:
Dacă îi iubim cu adevărat pe oamenii cu care ne petrecem timpul, vom dori să scoatem din ei tot ce este mai bun, şi să îi vedem înflorind. Apostolul Pavel spune următoarele lucruri:
„Pe El Îl propovăduim noi, şi sfătuim pe orice om, şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om, desăvârşit în Hristos Isus. Iată la ce lucrez eu, şi mă lupt după lucrarea puterii Lui, care lucrează cu tărie în mine.” (Coloseni 1:28)
Pavel nu făcea decât să îi ajute pe alţii să devină tot ceea ce puteau ei deveni. Rezultatul? Avea o satisfacţie incredibilă de a şti că a înflorit vieţile oamenilor pe tot cuprinsul lumii pe care a acoperit-o prin lucrarea lui. Nu ar fi extraordinar de minunat să ajungi la sfârşitul anilor tăi de şcoală generală sau de liceu şi să realizezi că unii dintre colegii tăi, din vecini sau din membrii familiei au fost schimbaţi pentru totdeauna datorită faptului că i-ai încurajat?
Cum să aplici în mod personal toate aceste lucruri:
Unii tineri din grupul de tineret au scris o hârtie şi au semnat pe o carte poştală, pentru a o încuraja pe o fată care s-a îmbolnăvit de  insolaţie într-o tabără de la mare. Ani mai târziu ea mi-a arătat felicitarea respectivă. O purtase în agenda ei în toţi aceşti ani!
Cine este persoana pe care o poţi încuraja în această săptămână? Mai degrabă decât să excelaţi în a îi prinde pe frăţiorii sau surioarele voastre făcând ceva greşit, aşa încât să puteţi striga la ei, de ce să nu încercaţi să îi prindeţi făcând ceva bine, şi să le faceţi un compliment? Scrieţi numele unor oameni pe care credeţi că îi puteţi ajuta fie verbal, sau printr-o scrisoare în săptămâna care urmeaza si faceti lucrul acesta. Dupa ce l-ati facut ... urmariti reactia ...
Intra în contact cu Dumnezeu:
„Doamne, mărturisesc că sunt adeseori unul care descurajează, în loc să fiu un încurajator. Aprinde în mine pasiunea de fi unul care să îi facă pe oameni să înflorească. Ajută-mă în această săptămână să îi prind pe oameni făcând ceva bun, aşa încât să pot să le fac complimente. Arată-mi oameni care sunt descurajaţi, aşa încât să îi pot încuraja.” 

0 comentarii:

Search