loading... Nuante de diversitate!
24 decembrie 2009 | By: Misu Radovici

In ajun de sarbatoare ...


   Tabloul "Adorarea Copilului" al pictorului Rogier van Weyden arata nu numai ieslea in care a fost pus Fiul lui Dumnezeu devenit Om, ci in acelasi timp si crucea care e atarnata de peretele grajdului. Nu stim la ce s-a gandit pictorul cand a proiectat si a pus acest gand pe panza.Probabil, a vrut sa aminteasca de cuvintele batranului Simon pe care acesta le-a spus Mariei: " ... si sufletul tau va fi strapuns de o sabie." Probabil ca aceasta a fost intentia luide a-l face pe cel ce priveste pictura sa se gandeasca ca ieslea si crucea formeaza un intreg. In istorisirea despre venirea lui Isus in lume nu este vorba numai de un Copil in iesle, ci si despre faptul ca Dumnezeu L-a trimispe pamant pe Fiul Sau pentru ca sa moara la cruce pentru oamenii pierduti. In nasterea Copilului in Betleem apare harul lui Dumnezeu care a vrut sa ne aduca mantuirea.
   Dar ce fac oamenii de Craciun? Sunt numai zilele libere, cadourile frumoase, pomul de Craciun, diferitele festivitati care fac pentru multi Craciunul asa de placut? Sau poate simtamintele inaltatoare la slujba religioasa de Craciun cand este citita istoria nasterii Domnului?
   Craciunul e mai mult! Ieslea si crucea formeaza un intreg. Nasterea Domnului Isus in saracie a fost numai inceputul smereniei Sale adanci. Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Sau pentru ca El sa savarseasca lucrarea de mantuire. De aceea Isus Cristos a trebuit sa devina Fiul Omului. El a facut-o pentru mine si pentru tine ca sa ne aduca la Dumnezeu. Sa ne gandim mai mult la acest adevar profund azi ... in ajunul acestui mare eveniment.
   "Nu va temeti, caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astazi in cetatea lui David, vi s-a nascut un Mantuitor, care este Cristos, Domnul ... slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui." (Evanghelia dupa Luca 2:10-11,14)

2 comentarii:

Rascumparati Vremea spunea...

Craciun binecuvantat!
http://rascumparativremea.blogspot.com/2009/12/urare-din-partea-mea-pt-voi.html

Adara spunea...

Sărbători fericite!

Search