loading... Nuante de diversitate!
20 decembrie 2009 | By: Misu Radovici

Singur... cu Dumnezeu!


Biblia ne spune in Genesa 32:24 ca: "Iacov insa a ramas singur." 
M-am gandit mult la ce a simtit Iacov in noaptea care a devenit cunoscuta noua ca noaptea stramtorarii lui Iacov. Toata familia, toti prietenii, toata averea, toti angajatiii, in alte cuvinte, tot cea avea Iacov, se afla de cealalta parte a raului, iar el era singur. Cred ca se simtea asa de multa vreme, si pentru ca stia ce il astepta in drumul spre casa, a preferat sa ramana in noaptea aceea singur. Acolo, in singuratatea sa, Iacov a intalnit pe Cel care putea sa umple golul ce-i impovora sufletul de multa vreme.
Singur(a). Cred ca este cel mai terbil sentiment. Cand esti singur(a) te simti cel mai neajutorat(a), mai fara speranta, mai fara viitor. Atunci revezi toate clipele ce au devenit amintiri, si iti pui intrebari ale caror raspunsuri sa te ajute sa iti dai seama cum ai ajuns asa de singur(a). Esti singur(a) atunci cand cineva pe care contai a disparut. Esti singur(a) cand cei pe care credeai ca te vei putea sprijini te-au parasit. Poate ca ai trecut pe aici, si nu e nevoie sa continui caci stii si tu ce inseamna a fi... singur(a).
Singur(a) in familie. Poate nu iti vine sa crezi, dar si in familie poti fi singur(a). Poti fi casatorit si in acelasi timp, singur(a). Poti avea copiii, si in acelasi timp, singur(a). Poti face parte dintr-o familie mare, si totusi sa fi singur(a). Relatiile pot fi cat de intime, si poti fi singur(a). Esti singur(a) atunci cand te simti izolat(a), separat(a).
Singur(a) intre prieteni. Poti fi inconjurat de gloata si sa fi singur(a). Poti avea o multime de prieteni, si sa fi singur(a). Poti fi tot timpul in centrul atentiei tuturor, si sa fi singur(a). Privind in jurul tau, ii vezi pe toti, dar tu te simti inconjurat de un zid de sticla, un zid care iti permite sa fi in mijlocul lor, dar nu printre ei. Si vrei sa le vorbesti, dar toti au ceva de spus, iar vocea ta, se loveste de zidul de sticla, si poate a lor la fel.
Singur(a)... cu Dumnezeu. Esti singur(a)? Atunci ti-ai dat seama si tu, ca nimic de pe acest pamant nu te poate implini. Acum e momentul sa faci ceva ce nu ai mai facut de mult. Asculta, fi atent(a), caci langa tine, foarte aproape, e cel mai bun Amic. De fapt daca ai ajuns aici singur(a), El te astepta de mult, si doreste sa-ti vorbesca. Poate ca a ales momentul acesta, caci fiind singur(a) esti dispus(a) sa asculti. El stie de ce ai nevoie, El stie ca ai nevoie de mangaiere, insa inainte de a putea sa o primesti, in fata ta sta o lupta. O lupta cu Dumnezeu, iar cand Dumnezeu e gata sa opereze in viata ta, te va duce intr-un loc singur. Vrei un Prieten adevarat? Un prieten adevarat, iti va spune: "Mai ai de luptat, inca esti gresit." Un prieten adevarat te va rani caci "ranile facute de un prieten dovedesc credinciosia lui", un prieten adevarat se va lupta cu tine, chiar cand esti singur(a), pentru ca te vrea mai bun(a), mai aproape de El.

Esti singur(a)? Atunci pregateste-te pentru o intalnire privata cu Dumnezeu? Nu lasa sa treaca noaptea fara a primi binecuvantarea Sa. Chiar daca vei schiopata, vei stii ca totdeauna vei avea un sprijin pe carare.
CU ISUS NU VEI FI NICIODATA SINGUR! ISUS te iubeste!

4 comentarii:

Cata spunea...

Multumim de incurajare! :) Aveam nevoie de asa ceva!

Liana Morar spunea...

Ma bucur ca ai scris despre singuratate. Am scris si eu al doilea post pe blog despre singuratate. Eu am scris din propria experienta (desi ma regasesc in situatia spusa si de tine de a avea sot si copil), experienta de a fi intre oameni care vorbesc o limba pe care eu nu o cunosc si care au si "calitatea" de a fi reci. Si blogul este o incercare de comunicare, de a gasi oameni cu drag de Domnul cu care sa pot cladi "casa sufletului" sau poate chiar oameni care trec prin aceeasi experienta si ne-am putea ajuta reciproc.

marius spunea...

Este adevarat ce ai scris.Cine nu stie ce inseamna singuratatea ,nici sa nu intrebe.Sa mearga sa vada la azilurile de batrini sau la cei care traiesc in subsolurile blocurilor sau sub sosele.Eu va spun ca am vazut ambele cazuri si nu doresc la nimeni sa stie cum este singuratatea sau sa nu stii de dragostea lui Dumnezeu.

Misu Radovici spunea...

Va multumesc pentru opiniile voastre.
Aceasta postare s-a nascut din experientele mele anterioare si, deasemenea, prin observarea mediului din jurul meu ... a familiilor, a cercurilor de prieteni si a oamenilor in general.
Insa cu Dumnezeu nu vom fi niciodata singuri ... El va fi intotdeauna credincios ... si mai mult ne va darui prieteni adevarati, oameni deosebiti care sa ne fie alaturi si cand radem, dar, mai ales, atunci cand lacrimam!
Fiti binecuvantati/e!

Search