loading... Nuante de diversitate!
4 septembrie 2010 | By: Misu Radovici

Ce trebuie facut in vremuri de necaz …

Stii tu ce vreme este acesta? Stii tu ce timp traiesti? E timpul sa dai multumire TATALUI pentru ca El este Izbavitorul tau! In timp de necaz trebuie sa-I multumesti lui Dumnezeu din abundenta. Multumeste-I pentru ca te protejeaza. Multumeste-I pentru ca isi arata bunavointa fata de tine. Multumeste-I pentru mancarea de pe masa si … de ce nu pentru slujba (serviciul) pe care il ai. Multumeste-I chiar si atunci cand poate inca nu stii daca lucrurile din viata ta vor avea sau nu o rezolvare. Multumeste-I chiar si atunci cand … El pare a fi departe, cand pare a nu raspunde … cand ti se pare ca te-ar fi parasit. El e mai aproape decat crezi! Cand faci acest lucru … cand ii multumesti in fiecare circumstanta a vietii tale … cand Ii aduci multumire doar pentru faptul ca El e Dumnezeu … nu faci altceva decat sa “eliberezi” abilitatile si puterea Lui pentru viata ta! Nu ezita sa o faci! Textul din 2 Corinteni 4:16-17 ne spune: “ De aceea, noi nu cadem de oboseala. Ci, chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinauntru se innoieste din zi in zi. Caci intristarile noastre usoare, de o clipa, lucreaza pentru noi tot mai mult o greutate vesnica de slava.”
Nu trebuie sa ne fie teama! Atunci cand viata noastra este “
ascunsa cu Cristos in Dumnezeu” noi nu ne relationam viitorul in functie de lucrurile exterioare care au tendinta sa ne acapareze mintea si timpul … nu ne temem de problemele economice, nu ne lamentam de stirile pe care le auzim in fiecare zi si care par a fi din ce in ce mai alarmante pentru societatea din jurul nostru, ci ne bazam viata si principiile pe Cuvantul care traieste si trebuie sa fie viu in permanenta in si prin viata noastra.
Poate suntem tentati sa privim la ce scrie in ziare, pe internet sau la televizor … stiri peste stiri … una mai alarmanta sau mai descurajatoare decat alta. Insa daca ochii nostri vor fi atintiti inspre El … chiar daca auzim si vedem ce se intampla in jurul nostru putem sa ramanem increzatori si putem sa mergem mai departe … sa facem urmatorul pas cu incredere si responsabilitate. Chiar daca poate “nu-L vezi” in fiecare situatie … El e acolo! El pregateste o cale pentru tine. Asa ca in loc sa te ingrijorezi, in loc sa tremuri … poate ar fi mai bine si mai indicat sa incepi sa-I multumesti pentru ca El e deja la lucru si pregateste ceva frumos pentru tine si pentru viata ta. Baruch Spinoza spunea intr-o imprejurare ca: “Siguranţa este bucuria nascuta din ideea unui lucru viitor sau trecut, a carui cauza de indoial a fost înlaturata.” Asa ca stiind ca Dumnezeu e Suveran si ca El stie unde si in ce ne aflam … putem spune ca aceasta cauza de indoiala a fost deja demult inlaturata astfel ca in noi ar trebui sa se nasca acea siguranta pe care o ofera El … acea credinta si nadejde care vor ramane! Asa ca nu te intrista! Nu fi plin de frica! E timpul sa fii increzator! E timpul sa-I multumesti pentru ca El e de partea ta!

1 comentarii:

Just a voice! spunea...

E greu sa spui multumesc in orice situatie. Greu dar nu imposibil! Multumesc pentru cuvinte. Aveam nevoie de o mica incurajare!
Fii binecuvantat!

Search