loading... Nuante de diversitate!
23 octombrie 2010 | By: Misu Radovici

Deschide-ti inima! Invata sa iubesti!

Gandurile care le veti citi sunt inspirate dintr-un poster pe care l-am vazut afisat la avizierul de la cabinetul medical din firma de unde lucrez. Pe el apareau cu litere de-o schioapa: "DESCHIDE-TI INIMA! INVATA SA IUBESTI!" ... Se facea referire la modul de relationare cu persoanele care au contactat virusul HIV ... si de modul in care putem sa relationam cu ei aratandu-le, "fara nici-un risc", compasiune.
Era postat acolo de ceva vreme, insa azi-noapte (fie pentru ca era noapte si liniste, fie ca a fost un "moment de gratie") parca cineva imi soptea in ureche ... fin, sensibil si cald ... "Trebuie sa invatati sa iubiti mai mult! Asa cum am facut-o Eu! Dar pentru asta ... trebuie o "inima deschisa"!"
Inima deschisa ... invata sa iubesti ... 
O inima sensibila ... la Dumnezeu si la om, o inima ce experimenteaza momente de gratie ... o inima care sa cunoasca si sa ramana in adevar, dar mai ales o inima care sa invete sa iubeasca ... o inima dupa inima Lui.
Contextul gandurilor e interesant. Cei ce erau bolnavi de HIV au fost marginalizati, stigmatizati ... aratati cu degetul ... aruncati la cosul de gunoi al societatii. Dar eu si tu pot face o diferenta acolo unde societatea nici macar nu mai incearca ... si trecand de cei implicati pe postez ... cred ca influenta poate fi facuta la oricare nivel, la oricare categorie sociala ...
Dar pentru asta ... TREBUIE sa am o inima deschisa ... TREBUIE sa invat sa iubesc! Mai mult ... mai adanc ... mai dedicat.
Atunci cand iubesti renunti la prejudecati, uiti sa mai judeci diferentele sau divergentele ... nu te mai asezi tu pe primul loc, ci vei da intaietate ... vei renunta la egoism ... vei iubi si o vei face TOTAL ... Acest lucru iti va afecta comportamentul, caracterul, modul de a gandi si de a te relationa la ceilalti ... iar cuvintele "Comportamentul tau te caracterizeaza!" vor capata o alta valoare ... o alta dimensiune.
Deschide-ti inima! Invata sa iubesti ... din ce in ce mai mult! 

0 comentarii:

Search