loading... Nuante de diversitate!
11 iunie 2011 | By: Misu Radovici

"Tot ceea ce e necesar ..."

De cate ori nu auzim in jurul nostru ... "E asta e ...", "Nu e problema mea ...", "De ce sa ma bag eu ... nu am altceva mai bun de facut" ...
Poate in anumite ipostaze ... e o prezumtie corecta ... pentru ca sunt lucruri care tin de privacy-ul personal si peste care nu e bine sa te bagi sau sa treci. Dar cand vine vorba de principiile vietii crestine ... a nu face nimic atunci cand se poate face ceva ... a alege sa "treci mai departe pe alaturi" ... poate avea consecinte ... nu prea placute.
Avem exemplul biblic ... 2 persoane care au ales sa faca un lucru asemanator ... si sa treaca GRABITI la ale lor ...
Indiferenta, graba, indolenta sau pur si simplu comoditatea ... aduce atat de mult prejudiciu ... si poate ca noi chiar nu realizam acest lucru ... sau poate daca il realizam ... tinem mai mult la confortul personal ...???
Edmund Burke spunea ceva interesant ... ceva ce a fost (si cred ca va continua sa fie) motto-ul meu mult timp ... "Tot ceea ce e necesar ca raul sa triumfe e ca oamenii buni sa nu faca nimic." si cat de mult adevar se ascunde in spatele acestor cuvinte.
E destul sa nu faci nimic, sa intorci privirea in cealalta parte, sa treci grabit pe alaturi ... si vorba buna pe care ai fi putut sa o daruiesti, binele pe care l-ai fi putut infaptui ... sa fie pierdut. Cine castiga dintr-o astfel de faza? Va las pe voi sa va ganditi putin ... si raspunsul nu cred ca va veni chiar asa de greu ... 
Realizand asta ... poate ca data viitoare cand veti fi pusi fata-n fata cu astfel de situatii ... modul in care veti actiona/reactiona va fi cu totul si cu totul altfel. "Lumea sufera mult. Nu din cauza violentelor oamenilor rai, ci din cauza tacerii oamenilor buni." (N. Bonaparte)

2 comentarii:

cella spunea...

Tot azi am gandit si eu asta insa ca si assistent al celui/celei ce isi doreste sinucidere asistata ;)

Misu Radovici spunea...

:lol: ...
Departe mai poti tu "zbura" ... :P :D

Search