loading... Nuante de diversitate!
17 iunie 2011 | By: Misu Radovici

"Veti cunoaste ... si ..."

O persoana care credea ca poate obtine totul ... oricand si oricum ... avea un motto pe care il credea interesant ... sau ... in anumite momente chiar indispensabil ... Motto-ul asta spunea (in mare) ceva de genul: 
MINTEA MEA ŞI-A FORMAT DEJA O PĂRERE.
NU MĂ MAI ÎNCURCAŢI CU ADEVĂRUL!
De multe ori pornim în judecata noastră de la un set de presupoziţii sau convingeri care ne vor împiedica să vedem adevărul. De multe ori nici nu ne mai sinchisim sa ne oprim si sa vedem daca ceea ce se afla in gandurile mele ... ceea ce ma mana in a lua decizii ... e o parere sau Adevar. Folosim de multe ori expresii de genul: "Adevarul e ca ..." sau alte forme ... incercam sa-i convingem pe cei din jur (ca sa nu zic defapt ca de cele mai multe ori incercam sa impunem) parerea noastra ca adevar, forma viabila de avansare spre ... 
Spre ce? Si cum? ... Sau poate ca mult mai important si interesant ar fi ... DE CE? ...
Poate pentru ca incă de mici ne formăm convingerile de bază cu privire la ce este viaţa şi stabilim de ce avem nevoie pentru a trăi cît mai satisfăcător. Cu toate că am fost creaţi ca fiinţe libere, avînd posibilitatea de a gîndi, simţi şi alege, odată cu căderea în păcat a primilor oameni, gîndirea ni s-a întunecat. Am început să credem minciuni şi să nu mai raţionăm corect. „GÎNDEŞTE LIBER!”, suntem incurajati tot mai des si prin tot mai multe moduri. Dar ce ideologie se ascunde în spatele acestei afirmaţii? 
Dacă urmărim şi alte mesaje transmise de societate, ele vor suna EXTREM de asemănător:  „Nu lăsa pe nimeni să-ţi impună ce este bine şi ce este rău, ce e adevărat şi ce este fals. Nu există un adevăr absolut, totul e relativ ...” (si cat de stupid poate sa fie conceptul asta ...) Dacă vă veţi uita cu atenţie, veţi vedea că Dumnezeu, care este garantul cunoaşterii, a dispărut din această ecuaţie; deci, cu alte cuvinte, suntem îndemnaţi să gîndim şi să acţionăm liber, ca şi cum Dumnezeu nu ar exista. Mulţi nu vor avea nici o problemă cu acest tip de gîndire, la urma urmei e la modă, Dumnezeu e demodat. Problema este că societatea încearcă să ne promită împlinirea prin ... tot felul de ... surogate. Adevărata libertate nu se poate găsi independentă de adevăr; de aceea EL ne promite: „Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi!” 
Pentru a fi insa slobod ... pentru a invata "jocul" asta (si sper sa se inteleaga ca defapt nu ma refer ca la un joc efectiv ... ci "ma joc" cu figuratele :P ...) ... pentru a invata cu adevarat ... ce si cum ... va trebui sa rupi "zabrelele coliviei" ... si apoi ............... 
 

0 comentarii:

Search