loading... Nuante de diversitate!
11 septembrie 2011 | By: Misu Radovici

"Nine/Eleven" cu alti ochi ... sau cum sa ramai/devii OM ...

Ceea ce a fost numit generic "nine/eleven" (11/9/2001) ... a schimbat in mod irevocabil lumea. Social, economic, politic si poate, mai ales, militar.
S-au facut si refacut strategii ... se fac si se refac strategii ... iar dupa o decada ... astazi cand se comemoreaza 10 ani de la "nine/eleven" ... lumea se poate considera mai saraca ... sau poate daca privim din punct de vedere al solidaritatii uname ... mai bogat.
Cand ... sau poate mai exact ... ce va trebui sa constituie un "nine/eleven" pentru noi ca si comunitate crestina ... ce va trebui sa se intample pentru ca si noi ... cei ce ne numim crestini care traim acolo unde traim ... sa dam dovada de dragoste si solidaritate neconditionata, ce va trebui sa se intample ca fiecare dintre noi sa faca un gest suprem in a apara libertatea, in a respinge orice act marsav si josnic ... ce va trebui sa se intample pentru ca sa redevenim ceea ce probabil incepem sa uitam ca suntem.
Intr-o astfel de zi ... cuvantul de baza trebuie ... sa fie si, de ce nu, sa ramana si de acum incolo ... COMPASIUNE, DARUIRE, UMANITATE ... SPIRIT DE SACRIFICIU ... A STA LANGA CELALALT dezinteresat ... numai si numai din solidaritate.
Lumea a pierdut in urma cu 10 ani 2 cladiri ... dar America si poporul american au ragasit aceste sentimente, acest mod de vietuire.
Ma uit la mine ... caut in interiorul meu toate aceste lucruri si nu numai ... si altele ... unele mult mai nobile poate ... altele practice ... 
Daca ai puterea sa le gasesti si sa le exprimi fata de tine si fata de semenii tai ... atunci poti fi considerat ... UN EROU ... un om dispus SA RAMANA OM.
Alege libertatea ... alege sa fii liber ... alege sa ramai liber ...


0 comentarii:

Search