loading... Nuante de diversitate!
1 februarie 2012 | By: Kostinush

"BINELE" LUI DUMNEZEU!

"  Binele LUI DUMNEZEU " pentru noi ....interesant nu-i asa ? Continui mai departe cu versetul 16: "Iata ce trebuie sa faceti:Fiecare sa spuna aproapelui sau adevarul;judecati in portile voastre dupa adevar si in vederea pacii;" apoi urmeaza versetul 17 "nici unul sa nu gindeasca in inima lui rau impotriva aproapelui sau si nici sa nu iubiti juramantul stramb!Caci toate lucrurile acestea EU le urasc,zice Domnul."
Iata ce "Bine" vrea Dumnezeu sa ne faca ! ..Hmm...interesant nu? Iata ce trebuie sa facem .....binele depinde de noi si numai de noi .
Mai vine ceva interesant ...sa spunem "adevarul" aproapelui nostru ......nu ne spune Domnul sa spunem adevarul oricui asa cum il inntilnesti pe strada ...era o expresie...."ii dai cu adevarul in cap".....ci  sa ii spui"'aproapelui" ...hmm...nu unui strainn ....ca sa putem spune adevarul cuiva trebuie sa iti fie "aproape" sa il cunosti ...sa ii cunosti problemele..necazurile....sau ca sa ne spunem adevarul unii altora trebuie sa fim "aproape" unii de altii ca sa ne putem si judeca in adevar. 
Nu poti judeca viata cuiva in adevar daca nu ii sti situatia ..daca nu cunosti viata acelui om nu-i asa ? Si cum o stii ....doar daca ii esti..." aproape"....hmm..interesant nu-i asa?! 
Mai departe altceva la fel de interesant sa nu gandim rau in inimile noastre impotriva "aproapelui" !!!
..hmm... iarasi e vorba de "aproape' ...de cel de linga tine ..nu de un strain ...de cineva pe care nu il stii si nu il cunosti...Daca iti e" aproape" ii cunosti slabiciunile nu-i asa si poti sa gandesti rau in inima ta in dreptul sau iar gindul sa il pui in practica sa ii faci rau . 
Nu te folosi de faptul ca iti e" aproape" si ii cunosti viata ca sa il darami ...pe Dumnezeu nu il intereseaza actiunile pe care le facem in dreptul unui strain....ci il intereseaza actiunile noastre in dreptul celui de linga tine "aproapelui" ...pe care il stii si il cunosti ...stii ca poti sa ii faci bine sau rau ....hm...
Cat despre straini Domnul spune .....sa nu iubim juramatul stramb ....adika ..da-ul nostru sa fie da ...si nu-ul nostru sa fie nu .....adika mai pe inteles sa fim oameni  de caracter .!
Acesta este "BINELE LUI DUMNEZEU" , asa poate fi binecuvantata de Domnul viata noastra,bisericile noastre ,tara nostra!
UNDE ne incadram... eu si tu .....in acest BINE ?.... Pare simplu? .....Gasim aceste valori macar ...sa zic asa....in crestinatatea practicanta..? Caci de societate mai poate fi vorba?
Dar... pun  o simpla intrebare si ultima din aceasta zi .....
Societatea din cine e formata nu si din membrii crestinatatii practicante? .. hmm ... si atunci ...unde e "BINELE LUI DUMNEZEU ?! "

2 comentarii:

Anonim spunea...

nu e de ajuns sa ne dorim sa facem binele, trebuie sa il facem... bine! Si bine este sa gandim asa, cum gandeste Cel care se pricepe bine de tot sa faca doar Binele! Dommul cu tine, spor la scris si la viata!

Kostinush spunea...

Multumesc siloxy ..si pentru incurajare ..

Search