loading... Nuante de diversitate!
26 iunie 2012 | By: Kostinush

MANIFESTARE

  Ne apropiem cu pasi repezi spre vacante...concedii ..si cu acestea vin o data plecarile la munte la mare ...in tabere fel de fel ..cu teme si invitati pe alese ...Incurajez pe toata lumea sa se bucure din plin de aceste zile care sunt pregatite pentru sufletele noastre . 
Dar astazi ma incearca un sentiment de tristete si parca si de neputinta ....Traim zile bulversate in tara aceasta  pline de nedreptate de ura si resentimente ...iar noi marea majoritate stam si ne uitam si spunem "nu e treaba noastra" intoarcem capul si ne vedem mai departe de vietile nostre mici. 
Nu am inteles "de ce" si nu inteleg nici acum ...de ce ...noi crestinii practicanti stam deoparte fara sa ne pese de nimic . Nu ne strangem in rugaciune sa strigam inaintea Tatalui pentru starea aceasta in care  ne aflam cu totii ...nu facem miscari stradale spre exemplu sau de alt gen in care sa avem un mesaj ....puternic cu impact in orasele noastre .....nimic ..nimic. 
Am inteles ca nu vrem sacrificam nimic dar absolult nimic si ne vedem mai departe de vietile nostre marunte fara nici o viziune de viitor. 
Apoi zilele acestea urmaream cu interes stirile crestine ....si asa cum fac la alte stiri ..urmaresc cu mare interes  ceea ce se comenteaza pentru ca asa imi dau seama de starea populatiei, a natiunii cam sa zic asa "pe unde ne aflam".
Am ramas cu un gust amar ...si soc...atata ura exprimata in dreptul unui concert petrecut de curand la Timisoara ...si nu numai de o singura persoana. Atunci am inteles "de ce" ne aflam aici unde ne afla ca natiune. 
Daca noi ca si crestini practicanti suntem si putem fi producatorii unei asemenea uri ..atunci ce sa mai spunem de altii . O ura impotriva a ceva ce nu intelegi ce nu vrei sa accepti ....suntem o societate crestina inchisa ..inca ...si noi detinem adevarul absolut a ceea ce este Dumnezeu ...si iata rezultatele nostre se afla in societate. Nu stiu cati dintre noi realizam, ca ceea ce se intampla in societate este rezultatul starii crestinilor practicanti si nu invers. 
Asta o putem vedea clar exprimata in Vechiul Testament ...
Nu vreau sa fiu cinica astazi ..dar pana nu se schimba ceva in atitudinea aceasta, Dumnezeu nu ne va binecuvanta in nici un fel dar absolut nici unu fel . Multi vin  si spun ca Dumnezeu nu se schimba si ca atare sa ramana lucrurile asa cum le stim noi de cand am primit credinta ...dahh Dumnezeu nu se schimba in ceea ce este EL dar isi schimba manifestarea LUI ...si in Creatie putem vedea manifestarea LUI in atatea forme ..putem spune ca EL s-a schimbat pentru ca s-a manifestat altfel? 
De fiecare data ia prin surprindere omul venind la el prin o alta forma de manifestare si atunci ....de ce noua ne este greu si ajungem sa fim plini de ura ...cand alti copii a LUI DUMNEZEU au o alta forma de inchinare ?
Asa cum preotii din Templu au fost responsabili pentru starea natiunii si a societatii asa suntem si noi ....si ce au facut preotii cand Dumnezeu a venit sub o alta forma de manifestare la ei decat aveau ei cunostinta...?
L-AU rastiginit au incecat sa il stearga din propria lor istorie.
Noi ce facem ...suntem plini de ura impotriva unor manifestari ....si spunnem ca detinem adevarul suprem despre ceea ce este EL ....si rezultatul il vedem cu totii ...suntem sterili spirituali si nu dam nastere unor copii ..pentru ca vrem sa hai sa zic asa ....sa ramanem insarcinati cum vrem noi si sa dam nastere cum vrem noi ....e posibil? 
Am inteles ca poate voi imbatrani si e posibil ca abea atunci la varsta aceea voi vedea o societate care se misca in manifestarea LUI DUMNEZEU pentru acea generatie.
Nu imi pierd  speranta ...voi lupta mai departe pentru a face ceva in acest sens dar am realizat ca poate imi va lua intreaga viata . 

0 comentarii:

Search