loading... Nuante de diversitate!
21 decembrie 2012 | By: Kostinush

Prima dragoste...o relatie..

    
4. Dar ce am impotriva ta este ca ti-ai parasit dragostea dintai.
5. Adu-ti, dar, aminte de unde ai cazut; pocaieste-te si intoarce-te la faptele tale dintai. 
Am vorbit in postarea anterioara in mica parte despre ce ar putea sa insemne "dragostea   dintai"...si as vrea sa ramanem macar cu acest gand ca aceasta dragoste este in primul rand o RELATIE si ....cam asa ar trebui sa fie relatia noastra cu Dumnezeu   in starea de prima dragoste .
Dar ....e posibil sa parasim aceasta relatie ...si sa trecem la o altfel de relatie de dragoste .....in care ne-am pierdut inocenta.

  • Ce este interesant pentru mine in aceste scurte versete ,...nu spune ca nu mai iubesc ci ca nu iubesc ca la prima dragoste...apoi imi mai spune mie ca am parasit ...adica am facut o alegere in deplina cunostinta de faptele mele....nu m-a ispitit  nimeni nu m-a tras nimeni pe cai straine.... hmmm....
 Apoi ....ce e si mai interesant ....apar alte actiuni pe care trebuie sa le fac ...
Ca sa vad unde am cazut...am putea lua versetul acesta invers ca actiuni pe care eu trebuie sa le fac ...si anume ....... sa pot vedea locul de unde am cazut trebuie sa ma intorc ...adica inteleg pe undeva ca eu sunt cu spatele la ceea ce vrea Dumnezeu pentru mine din si in aceasta relatie..si trebuie in mod obligatoriu ca sa pot deveni constient de locul in care ma aflu sa si vad locul exact unde am parasit relatia si am luat-o pe "aratura" ca sa zic asa...
M-am gandit mult la aceasta situatie....credeti ca e usor  sa te intorci ,sa te uiti ...sa vezi locul unde ai fost ..si unde esti...sunt niste actiuni pe care nu le poti face la o zvicnire de emotie sau sentiment...ca ma simt bine eu astazi sau nu....

Este o actiune pe care o fac constient si cu responsabilitate...pe undeva ma pun in actiune sa ma uit la pasii mei in vale si sa vad pe unde am umblat.
Nu ma va lua Dumnezeu si ma va pune asa printr-o stare supranaturala acolo unde trebuie sa fiu ...nu ca nu ar putea ....sa nu ma intelegeti gresit....dar eu inteleg de aici ca trebuie si sunt responsabil pentru actiunile mele pentru ceea ce aleg cu mintea mea...imi spune sa ma pocaiesc....de aceasta a doua dragoste...adica sa imi schimb mintea...sa vad prin intoarcerea mea cu o noua minte ...aceasta relatie.
Apoi trebuie sa ma intorc exact in locul in care am cazut ...in locul aceala dureros al vietii mele,,,sa pornesc de ACOLO...mai departe relatia mea cu Dumnezeu.

Mai este un aspect peste care de cele mai multe ori se trece fara prea mare atentie...dar este asa de important, mai este o actiune pe care trebuie sa o fac.
Imi spune sa ma intorc la faptele dragostei dintai....nu la dragostea dintai.....e o mare diferenta.

Nu mai pot sa intru intr-o relatie de prima dragoste pentru ca nu am cum...mi-am pierdut inocenta....nu mai pot sa fiu ce am fost..si trebuie sa acept asta...dar pot face ceva ...sa intru in faptele acestei iubiri...acestei relatii....
Sunt obligat in fiecare zi sa imi asum responsabilitatea relatiei mele cu Dumnezeu si sa aleg cu mintea mea schimbata sa ma bucur de relatia mea cu Tatal meu..sa aleg sa fiu deschis in aceasta relatie,sa nu vin cu cutia mea si sa il oblig pe Dumnezeu sa intre in aceasta cutie si sa ma iubeasca numai cum e cutia aceea.
Cam acestea sunt in mare ...faptele dragostei dintai...sunt gata..sa fiu deschis in aceasta relatie..?
Nu e asa ca e interesanta Biblia .. cum ne invata ea...cum sa traim ..si sa intram in anumite relatiii...in special cu EL...Creatorul tau...?!


Va doresc ...zile binecuvantate si sper sa aveti timp ..sa va uitati la pasii vostri si sa vedeti unde sunteti in relatia de dragoste cu Dumnezeu....in prima dragoste sau in a doua ...etc?



0 comentarii:

Search