loading... Nuante de diversitate!
29 aprilie 2013 | By: Kostinush

Asteptarile mele...sau ale tale



 
 Si... au inceput sarbatorile de primavara,multa agitatie ,cumparaturi fara numar si multe asteptari de orice fel ar fi ele.A trecut sarbatorirea a acelei zile minunate in care Isus Christos a fost primit in Ierusalim cu cinste ,cu cantari ,urale, osanale si... asteptari. La prima vedere pare a fi cea mai frumoasa zi din viata lui Isus Christos pe acest pamant, doar la prima vedere.
Personal ,eu cred ca a fost printre cele mai triste zile pe care le-a trait daca nu chiar cea mai trista . De ce spun asta?
Ma gandesc la planul lui Dumnezeu pentru poporul sau si la planurile oamenilor ,a mele sau ale tale.Aceasta zi a "floriilor" ,vine dupa trei ani de expunere a planului Lui oamenilor,le-a spus si le-a aratat care e planul Creatorului cu ei ,cu viata lor si rezultatul a fost acesta ...asteptari diferite din partea oamenilor ,dorinti diferite fata de Creator. Am stat si m-am gandit de ce ...de ce nu au putut sa vada in Isus Christos ceea ce era ?
Poporul evreu avea in acea perioada o problema imediata si sau raportat la acea problema,"pumnul "greu al imperiului roman iar dorinta a fost libertate,eliberarea lor ca popor si individ de sub acest "pumn de fier " iar ca rezultat...au vazut in Isus Christos rezolvarea problemelor lor imediate nu au putut vedea mai mult decat atat.
Stau si ma intreb ,nu facem si noi la fel acum in timpul nostru ,nu intercationam cu Dumnezeu in functie de asteptarile noastre? Vrem sa il cunoastem pe El,Creatorul in functie de nevoile noastre imediate,Il raportam pe El la asteptarile noastre nu la Viziunea Lui cu noi,cu fiintele noastre.
E posibil in acest caz sa fim dezamagiti? Sigur ,cu siguranta! Insa ce e mai trist e, ca vom fi dezamagiti de Dumnezeu si spunem de multe ori ca e crud,ca nu ne asculta, ca ii place sa ne pedepseasca, sa ne dea lectii dure ...hmm. Oare de EL suntem noi dezamagiti sau de faptul ca relatia noastra nu se bazeaza pe implinirea asteptarilor noastre care sunt de fiecare data imediate.
Poporul evreu de "ziua floriilor" nu a vazut mai mult decat rezolvarea problemelor lor, in Isus Christos ,nu au putut vedea gandurile lui Dumnezeu si ca atare au fost dezamagiti in mai putin de o saptamana strigand ca nu il cunosc,nu e pentru ei acel om.
Cum reactionam noi in viata noastra cand asteptarile noastre cad ca o ruina cu mult zgomot,intoarcem spatele si spunem ..."nu il cunosc pe acest Dumnezeu!"?

0 comentarii:

Search