loading... Nuante de diversitate!
19 august 2013 | By: Misu Radovici

Pledoarie pentru o inima ...

"The thankful heart sees the best part of every situation. It sees problems and weaknesses as opportunities, struggles as refining tools, and sinners as saints in progress." (Inima multumitoare vede partea cea mai buna din fiecare situatie. Vede problemele si slabiciunile ca si oportunitati, luptele ca unelte de definire si pacatosii ca si sfinti in lucru.) spunea Francis Frangipane
A vedea parti bune in FIECARE situatie ... indiferent de situatie, indiferent de ceea ce e ... de ceea ce ne-ar putea confrunta, de ceea ce ne-ar putea provoca ... hmmm ... nu pare a fi un lucru asa de simplu.
Exista atat de multui factori care ar putea da peste cap socoteala asta. Si totusi Francis Frangipane ne spune in gandul de azi ca acest lucru e posibil. Cu o conditie. O inima multumitoare.
E asa de simplu sa pui la colt, sa arati cu degetul, sa arunci cateva cuvinte in batjocura ... e atat de usor sa gasesti vinovati in viata ta si (mai ales) a altora, incat cu greu ai potea sa mai vezi oportunitati. Nu vedem oportunitatile ... dar avem lupte, insa luptele acestea in loc sa ne defineasca, sa ne sculpteze, in loc sa fie niste unele care sa ne modeleze caracterele, rabdarea, pasiunea si alte astfel de abilitati ... sunt lupte seci despre cine e cel mai bun, mai frumos, mai destept, mai ...
Luptam contra orice, fie ele idei, persoane, prieteni, orice atata timp cat pentru noi poate nu e nimic de castigat din situatiile de viata respective. Luptam contra omului de langa noi pentru ca e diferit de noi, pentru ca poate nu se roaga ca noi, nu merge in locul in care poate am ales noi sa mergem, nu asculta acelasi tip de muzica ca si noi ... si mai stiu eu cate motive gasim, invocam sau inventam pentru a crea conflicte in numele dreptatii ... si al sfinteniei.
Edumund Burke spunea ca cine nu isi cunoaste istoria e menit sa ii repete greselile, iar azi acest lucru e poate mai vizibil ca niciodata. Condamnam in jurul nostru fara a ne opri putin pentru a vedea daca omul de langa noi nu are nevoie de undelemn si vin pe rani ... trecem nepasatori pe alaturi de cei "cazuti intre talhari" ... si prin atitudinea noastra, prin modul nostru de a fi "ii jefuim" defapt pe cei din jurul nostru de oportunitatea de a vedea, simti si experimenta dragostea LUI.
Poate cuvintele mele vor parea grele ... insa defapt tot ceea ce incearca ele sa faca e sa iti sopteasca ... faptul ca trebuie sa inveti sa iubesti, trebuie sa stii sa te apropii de orice tip de oameni la fel ca EL, chiar daca asta va starni controverse, cuvintele mele incearca sa iti spuna ca trebuie sa stii sa te apropii si sa iti apropii si Zacheii, Mateii, Magdalenele, Iosif Arimateenii si toti ceilalti pe care ii vei intalni pe drumul tau.
"Inima multumitoare vede partea cea mai buna din fiecare situatie. Vede problemele si slabiciunile ca si oportunitati, luptele ca unelte de definire si pacatosii ca si sfinti in lucru." (Francis Frangipane) ... Poate ca acest lucru nu ar trebui sa-l uiti, poate ca ar trebui ca acest lucru sa nu se departeze de inima ta, de mintea ta sau  de ce nu ... de sufletul tau.
E o chestiune de atitudine ... si de inima. Una multumitoare!

0 comentarii:

Search