loading... Nuante de diversitate!
13 octombrie 2013 | By: Misu Radovici

Ce fel de oameni ... ???

Azi e duminica. Festin pentru suflet ar spune unii. Motiv pentru a prinde si a ne bucura de ultimile momente de raze calde de soare si vreme frumoasa ar spune altii. Sau de ce nu o combinatie intre cele doua. Incercam sa ne bucuram de cateva farame de pace, liniste, familie, prieteni ... de EL ... renuntand poate, chiar si pentru o clipa, la forfota si lupta de zi cu zi. Insa chiar si intr-o astfel de zi, chiar si in astfel de momente, chiar daca, poate pe alocuri in tacere sau tacit, mai exista zvacniri ... totusi lupta nu e incheiata, nu e nici pe departe incheiata. In jurul nostru traieste aceasi lume, cu aceleasi principii de ieri, cu aceleasi principii si maine. Fronturi vechi se vor reactiva, fronturi noi vor fi deschise. Va trebui sa le faci fata si unora si celorlaltelor. Citeam deunazi si in primavara si vara asta intrebarea lui Petru imi rasuna in minte si azi: " ... si ce fel de oameni ar trebui sa fiti voi ...?"
Intr-adevar ce fel de oameni ar trebui sa fim??? Un raspuns am gasit in cuvintele lui Robert Schuller care exprima un gand interesant: "Cea mai grea lupta dintre toate este sa fii ceva diferit de ceea ce e omul mediu" si prin asta am inteles un lucru ... si anume ca nu ajunge sa ma limitez la a fi (ramane) un om obisnuit, un om intr-o banca de biserica, o fata in multime, un oarecare pe margine.
Nu, nu trebuie sa fim astfel. Nu, nu trebuie sa imi doresc sa fiu doar atat. Trebuie sa stiu sa ma implic, trebuie sa stiu sa lupt, trebuie sa stiu cum sa actionez, trebuie sa fac acest lucru pastrand echilibrul ... balanta ... intre ceea ce dau si ceea ce primesc. Trebuie sa stiu sa fac un assessment corect al situatiilor in care ma aflu si in care se afla cei din jurul meu, pentru ca nu-i asa nu totul se reduce doar la mine. Citeam in saptamana trecuta un pasaj interesant in 2 Samuel 10: "Ioab a vazut ca avea sa lupte si inainte si inapoi. A ales atunci din toti alesii lui Israel o ceata, pe care a asezat-o impotriva sirienilor; si a pus sub porunca fratelui sau Abisai ce mai ramasese din popor, ca sa tina piept fiilor lui Amon. El a zis: "Daca sirienii vor fi mai tari decat mine, sa vii in ajutorul meu; si daca fiii lui Amon vor fi mai tari decat tine, voi veni eu sa te ajut. Fii tare, si sa ne aratam plini de barbatie pentru poporul nostru si pentru cetatile Dumnezeului nostru; si Domnul sa faca ce va crede!" (v.9-12).
Cat de important e sa stii cum sa duci lupta. Cat de important e sa stii cum sa imparti sarcinile, oamenii ... astfel incat sa ai un echilibru de forte. Cat de important e sa stii ca ai langa tine oameni de incredere, pe care te poti baza. Insa cat de la fel de important e sa fii si tu la randul tau acelasi lucru pentru ceilalti. Mai mult cat de important e sa te cunosti pe tine insuti ... sa stii unde excelezi si unde mai ai de lucru ... pentru ca imi vin in minte acum cateva cuvinte pe care le citeam si care spuneam in felul urmator: "Cea mai inversunata lupta este cea cu tine insuti, pentru ca te afli in ambele tabere. Acum treci prin momente grele, dar asta o sa-ti caleasca caracterul si o sa te faca mai puternic. Incearca sa razi, chiar daca sufletul iti plange!" (Anonim)
Azi e duminica. Chiar si astazi va trebui sa fii un om peste medie. Chiar si azi va treui sa te ridici peste mediocritate. Chiar si astazi va trebui sa iti doresti sa fii un exemplu in integritate, in lupta cu tine insuti si cu tot ce incearca sa schimbe aceasta realitate extraordinara a identitatii tale, a integritatii tale.
Alege sa ramai excelent in ceea ce faci pentru tine si pentru cei din jur. Alege sa ramai integru in tot ceea ce faci pentru cei din jur si pentru tine. Asternand aceste ganduri pe "hartia electronica" in minte imi vin cuvintele lui John Maxwell care spunea referitor la acest aspect urmatoarele: "Integritatea determina dinainte ceea ce vei fi, indiferent de circumstante, de persoanele implicate sau de locul incercarii. Integritatea nu este doar arbitrul in lupta dintre doua dorinte, ci are si puterea de a decide intre a fi fericit si a fi impartit. Te elibereaza pentru a fi o persoana integra indiferent de ce iti iese in cale."
Nu-i asa ca ai vrea sa fii o persoana peste obisnuitul "average"??? Trebuie sa stii ca in final e o decizie pur personala! Esti hotarat?

0 comentarii:

Search