loading... Nuante de diversitate!
28 noiembrie 2013 | By: Kostinush

Are you lost?

  Iti este frica ca te-ai pierdut?Esti singur pe cararea ta si nu stii incotro sa apuci?In multe emisiuni  tv pe care le-am urmarit in care implicau tehnici de supravietuire in special in cazuri de rataciri se dadeau mai multe sfaturi prin care sa iti salvezi viata. Un sfat de capatai as putea spune  pe care eu l-am inteles e, ca atunci cand te-ai pierdut si realizezi  asta  e sa nu intri in panica. Sa te opresti exact in locul in care ti-ai dat seama ca te-ai pierdut si sa iti evaluezi pozitia in care te afli .Daca ai pornit pe cararea muntelui prima data trebuie sa ai la tine in rucsac cele necesare in cazul in care te pierzi pentru a-ti asigura o supravietuire de cateva zile sau mai mult si unelte cel  putin o busola si o harta pentru regasirea traseului. Binenteles trebuie sa stii sa citesti o harta si sa stii sa te ghidezi dupa o busola sa stii unde e nordul si unde e sudul.
David Livingstone spune asa de frumos-"I am prepared to go anywhere, provided it be forward. I'm determined never to stop until I had come to the end and achieved my purpose." (Sunt pregatit sa merg oriunde, atata timp cat e inainte. Sunt determinat sa nu ma opresc niciodata pana cand nu am ajuns la final si mi-am atins scopul.)
Care e scopul calatoriei tale?
E un pacat ca te-ai pierdut?
Li se poate intampla si celor mai exeperimentati in domeniu.
Nu te poti pierde pe cale doar in cazul in care  nu esti pe nici o cale  si stai in zona  ta de comfort fara sa pleci nicaieri si sa ajungi nicaieri adica "caldicel".
O alta tehnica de supravietuire este sa ramai in locul unde ai constatat ca te-ai pierdut si sa astepti sa fi gasit asta in cazul in care ai informat pe cineva de traseul pe care ai plecat ,cat dureaza si unde vrei sa ajungi in acest caz daca se constata ca, in timp de... nu ai ajuns la destinatie se incep cautarile in zona traseului pe care l-ai declarat ca il  urmezi.
Ce vreau sa zic cu asta?
Poate ai pornit pe cale si te-ai pierdut ...e un pacat? Nu,  ci doar spune ca ai avut curajul sa pornesti la drum si nu ai ales un loc caldicel care iti aduce moartea.

Ai pierdut directia? Nu dispera aplica tehnicile de supravietuire pana vei fi gasit si cum ar putea Tatal tau sa nu te gaseasca Creatorul Universului ? Si chiar daca nu te-ar gasi ...ai o busola la tine...cauta-ti reperul pe ea si cu curaj si mult cumpat si discernere fara frica ,spaima si deznadejde porneste cu pasi mici dar siguri sa iti regasesti cararea.
Reaminteste-ti mereu si mereu unde vrei sa ajungi ,destinatia care ti-ai propus-o ,opreste-te si uita-te pe harta ...cauta solutii nu sta in disperarea gandului ca te-ai ratacit.
Nu esti singur si parasit ...mai sunt si altii care urca pe munte cu tine ...striga si poate vei fi auzit de cineva care intamplator trece pe o carare apropiata de tine. Nu-ti pierde speranta,nu esti singur... stii asta?
Problema este te-ai pregatit suficient sa faci o "catarare" pe munte ,esti echipat stii sa folosesti o busola ,sa citesti o harta,sa iti faci focul stii exact traseul pe care vrei sa il faci?
Cum pleci la drum asa ca la o plimbare de vara prin campii cu flori? Si acolo te poti pierde. Echipeaza-te corespunzator ,fi pregatit si pentru scenarii de acest gen...ratacirea nu e exclusa.Orice om al muntelui te invata asta.
Nu fi neinformat ,ci informat "pana in dinti" ,nu fi nepregatit ci pregatit pentru situatii extreme pentru ca,
calatoria este una extrema!
 Simti ca nu esti destul de echipat amana calatoria nu pleca inca...mai invata,mai citeste ,mai aduna provizii si toate cele necesare mai bine sa amani acum la plecare si sa ai tot ce iti trebuie decat sa te grabesti sa pleci neechipat mental si material ...nu crezi ca e mai intelept asa?
Pana la urma e viata ta in joc . Te poti scuti  de multe dureri si suferinti inutile si fara rost . Echipeaza-te si fi biruitor!        



0 comentarii:

Search