loading... Nuante de diversitate!
18 decembrie 2013 | By: Kostinush

Ce mai credem?

Ce mai credem?Pun in ultima vreme adesea aceasta intrebare. Atat mie cat si multor interlocutori,insa am avut trista experienta de neacceptare a simplelor intrebari si a unor simple raspunsuri. Din teama ,din confort personal ...poate si una si alta. Acum va pun voua ,celor care v-ati facut timp sa treceti pe aici in aceste zile atat de ocupate...
In ce crezi ?
Iubesc atat de multa sarbatoarea Craciunului,este favorita mea dintre toate sarbatorile insa zic si scriu care este cu adevarat intelesul acestei sarbatori pentru noi crestinii practicanti care afirmam ca intelegem cate ceva din ce vrea Dumnezeu pentru oameni. Care este adevarata minune a acestei sarbatori ?Realizam noi adevarata valoare a evenimentului petrecut in istoria universului de acum doua mii de ani. Stiti ,ceea ce credem aceea si vorbim,exprimam prin cuvinte, pe apostolul Petru cuvintele l-au dat de gol ca sa zic asa ,a exprimat involuntar ceea ce credea si pana la urma ceea ce crezi aceea esti ca fiinta. Asa ca, e important sa credem corect in ceea ce cu adevarat conteaza si da viata? Eu ma definesc ca fiinta prin ceea ce cred si exprim pana la urma si asta imi poate aduce viata sau moartea.
Aud in ultimii ani exprimate in mesajele de  Craciun aceleasi idei ,aceleasi credinte si m-am intrebat in anul acesta ..atat, doar atat sa fie ?
Toate religiile lumii au personajul femeii virgine care da nastere unui copil sfant ,venit de la dumnezei,lupta impotriva acelei sarcini nenaturale pe tot felul de cai . Pun intrebarea si daca vreti sa va raspundeti ar fi minunat inseamna ca v-am trezit interesul, in minunea asta cred? Asta e credinta crestina? Vorbita si spusa din perspectiva unei nasteri imaculate ,a unei fete cu trup si suflet imaculat ..nepangarit ,a magilor,oilor,pastorilor...si ce mai este in acest tablou...a prigonirii ? In toate religiile lumii exista un astfel de tablou pictat  in diferite nuante si culori specifice culturii sociale unde este pictat.
Ce credem? Ce predicam si vorbim?
Care este minunea pana la urma ? Si Cuvantul s-a facut trup ,acest trup uman . Am inteles pe parcusul acestui an care se incheie minunea aceasta sau mai bine zis ceva din ea pentru ca este scris ca doar acolo la Tatal vom intelege pe deplin totul . Dumnezeu ,Creatorul care este Cuvantul s-a transformat in ceea ce a creat ,intr-o celula mica ,atat de mica nevazuta cu ochiul liber. Cel care este fara dimensiune ,in afara timpului si spatiului ,s-a coborat si s-a facut limitat in spatiu si timp s-a facut ascuns intr-un uter de femeie. Aici se face diferenta .  Pavel marturiseste la un moment dat, ca a fost suit pana la al noualea cer,unii fizicieni crestini inteleg aici o a noua dimensiune ,cu legi fizice diferite de dimensiunea noastra.
 Acesta e Craciunul,Vestea Buna , Evanghelion !Atat de mult ne-A iubit incat a avut puterea sa se limiteze ,sa isi puna hotare in timp si spatiu pentru tine si pentru mine . A intrat in lumea noastra ,in dimensiunea noastra ,sub legile fizice care ne limiteaza noua miscarea,viata ,intelegerea.
Apostolul Pavel spune cu umilinta ca nu poate exprima ceea ce a vazut si nu putem spune ca era un om care sa ramana fara cuvinte in exprimarea ideilor. Nu a putut face nici o asociere cu ceva cunoscut ca sa poata zugravi un tablou a ceea ce a vazut ,inseamna ca era intr-un spatiu care se supunea cu totul altor legi fizice. Cu siguranta un spatiu fara timp,acest timp continu in care noi traim.

Acesta e Craciunul ,Cuvantul s-a facut o mica celula barbateasca ,a devenit fizic supus legilor acestei dimensiuni cu o exprimare  a vietii atat de saraca si limitata,sa existi in afara timpului si sa te limitezi in timp ,putem spune ca traim intr-o lume saraca ,ce jertfa de sine vrem mai mult de atat?
Orice e posibil pentru El(Isus Christos) Cel (Isus Christos) care crede .(Marcu 9:23)S-A coborat in lumea aceasta ca sa ne ridice la nivelul Lui,caci noi prin  fortele noastre nu vom putea niciodata ajunge si exista ,spre exemplu intr-o dimensiune fara timp.   Imaginati-va cum ar fi  sa rostesti un cuvant si el sa ia forma fizica ,sa zic de floare. Sau ar fi si mai interesant ca fiecare cuvant pe care il rostesti sa ia forma a ceea ce ai exprimat. Cum ar arata viata ta sau sa zic camera ta ?
Vedem ceea ce este Dumnezeu ,Tatal nostru prin ceea ce a creat ,prin felul de exprimare. Nu e minunat?
Craciunul...limitarea Lui ,a Vietii versus ridicarea omului la Viata. El s-a coborat ,noi ne-am ridicat. Aceasta e vestea buna!


0 comentarii:

Search