loading... Nuante de diversitate!
30 mai 2013 | By: Kostinush

The Skinny on Obesity

    Astazi doua episoade destul de interesante daca sunteti interesati de ajustarea taliei pentru aceasta vara. Enjoy. 
29 mai 2013 | By: Kostinush

Relatia mea cu...obezitatea

     Pentru ca este primavara si ne apropiem cu pasi de alergare sper zilele de vara,poate sunteti interesati putin de talie,de aspect si nu numai. Trebuie sa ne imbracam mai subtire si nu mai putem ascunde sub hainele de iarna ce nu vrem sa se vada. Eu sunt o persoana careia nu prea ii place sa vorbeasca despre propria fiinta,insa ,poate nu ar strica putin asa,din cand in cand sa va povestesc din experientele mele personale.
Am trait in ultimul an schimbarile dramatice pe care le-a experimentat o buna prietena de a mea ,a declarat un razboi impotriva propriului ei corp si l-a castigat. Ma bucur mult pentru ea,inteleg prin ce trece,emotiile,bucuria ,eliberarea de acea persoana urata ,morocanoasa lipsita de viata ...asta inseamna sa fi obez. E mai mult decat o acumulare de grasime...apare in viata ta un om pe care nu l-ai stiut ,nu l-ai cunoscut... pana acum.
Din propria mea experienta am constatat ca fiecare obez sufera cam acealeasi schimbari de personalitate si nu e una frumoasa.
Am fost ultima persoana la care s-ar fi gandit cineva ca ar putea ajunge la obezitate morbiba. Eram un copil atat de slab ,imi numarai coastele,mancam doar cu amenintarea bataii,am fost dusa de parinti la cursuri de balet in speranta unei ingrasari ,cat de cat eram ridicol de slaba.:lol:
Am fost o foarte buna gimnasta,profesorul meu de balet a vazut un real talent in mine asa ca ,a incercat sa ii convinga pe parintii mei sa ma dea la scoala de gimnastica la Deva. Nu a avut succes ,insa am ramas o persoana activa ,slabuta dar cat de cat cu ceva muschi pe ea. Nu am stiut ce inseamna sa te ingrasi,sa fi atent la ce mananci,cum mananci ,unde mananci asta nu era o problema pentru mine.
Iata-ma insa la 28 de ani cred pe atunci in fata unui rezultat crud " te incadrezi la obezitate morbida", nu voi uita ziua aceea ,mi-a aratat doamna aceea graficul si mi-a zis "uite unde te incadrezi",un aparat imi spunea cata grasime am pe mine ...hmm...a fost un soc pentru ca eu nu ma vedeam asa ,nu credeam ca sunt aici ...dar iata-ma totusi la acei ani frumosi incatusata intr-un om pe care nu-l cunosteam
.Am avut cosmaruri ,nopti la rand dupa aceasta veste ...vedeam mereu si mereu graficul acela cu realitatea acea cruda ... Si asa am dat startul unei batalii care la mine a durat multi ani si cred ca va fi toata viata... lupta cu kilogramele. Aceasta obezitate este nesanatoasa pentru trup nu numai ca aspect dar iti schimba personalitatea,trairile,sentimentele si sincer iti ia vointa de viata ,eu ,mereu ma simteam infranta de situatie,si nu mai aveam putere de a lupta in viata cu nimic altceva. Intalnesc pe strada persoane de o obezitate cum nu am mai vazut pana acum in Romania ,si vad in ochii lor aceeasi tristete pe care o aveam si eu,acelas spririt infrant si supus unui trup care nu ii apartine, mie mila si ma aud spunanad de multe ori "ohh ,cat trebuie sa ii fie de greu".
Nu va pot da povete ce sa faceti si ce nu,in caz ca sunteti intr-o situatie de obezitate,ce pot insa sa va spun cititi foarte multa maculatura de nutritie,cum functioneaza corpul uman,de ce depune grasime,si asa veti sti si va veti cunoaste propriul corp,ce functioneaza la unul la celalalt poate nu merge. Multe persoane ma intreaba ce am facut ,ce am mancat si ce nu iar eu incep sa le explic de ce se ingrasa care sunt noile descoperiri in materia asta si stiti ce am observat ...nici nu vor sa auda sar direct la retete...asta de obicei nu ajuta daca nu te cunosti ...o dieta nu te aduce la statutul de om normal doar o schimbare a mentalitatii de viata si o acceptare a realitatii ca nu vei fi niciodata ca ceilalti oameni .
O data ce ai ajuns la obezitate de orice grad ar fi ea,chiar daca vei slabi tot obez ramai...este o boala de care ai suferit si toata viata lucrezi sa o previi.
Asa ca o sa postez in zilele ce urmeaza noi descoperiri dovedite in cea ce priveste obezitatea.
23 mai 2013 | By: Kostinush

Why am i discouraged?

  Why am I discouraged? Why is my heart so sad? I will put my hope in God! I will praise him again - my Savior and my God!Psalm 42:11 NLT
De ce sunt descurajat?De ce inima mea este asa de trista? Imi voi pune nadejdea in Dumnezeu! Il voi lauda din nou,Salvatorul meu si Dumnezeul meu!(psalm 42vs11)
 De ce sunt descurajat?Sau mai bine spus de ce ma descurajez atat de usor? Ma intreb uneori in ultima vreme de ce noi ,crestinii practicanti suntem atat de usor de clatinat in fiinta noastra ca oameni?  
Bate un pic vantul si tremuram de spaima cu ochii atintiti catre orizont in asteptarea furtunii cumplite care cu siguranta ne va distruge fiintele,viata.
Ne chinuim sufletele,vietile ,familiile ca asta inseamna sa fi crestin,sa suferi sa fi pedepsit atunci cand calci stramb ,aici nu avem nici o bucurie totul este acolo intr-un viitor indepartat,zilnic trebuie sa spunem rugaciunile care il multumesc pe acel dumnezeu care tre' sa ma duca in cer.
Stau si ma uimesc eu pe mine ...heyy, sigur ca sunt descurajat pentru ca eu nu mai sunt copilul lui Christos,eu cred in alt ceva,sunt invatat un sofism pagan mascat in crestinism(sofistii credeau  ca trupul,trebuie sa fie pedepsit pentru a castiga praguri spirituale sufletesti,trupul cu placerile lui trebuia condamnat si stapanit prin orice forma si metoda pentru a putea ajunge un om spiritual).
Dumnezeu ,Tatal meu imi spune de atatea ori ca nu ma va parasi niciodata cu nici un chip,sunt al lui e scris numele lui pe mine,in fiinta mea,orice as face raman copilul lui.
Stii asta,stiu asta? Ma iubeste asa cum sunt ,imperfect ,murdar,cu pete pe haine ,cu noroi in par...asta nu schimba faptul ca sunt copilul lui..
De ce sunt trist? Oare nu merit sa rad,astazi si sa ma bucur de lucrurile mici din viata,chiar si de un ruj(pana la urma sunt o femeie careia ii plac lucrurile frumoase).
Daca nu ma pot bucura aici de ceea ce este nesemnificativ in viata,stiti din punctele acelea nesemnificative ,punct cu punct adunate creeaza o linie,cum ma voi putea bucura ....acolo..de cel ce este bucuria?
De ce imi este frica sa traiesc? Imi chinuiesc fiinta ,viata si familia intr-un sofism care nu aduce ...viata,bucuria ,de teama sa nu gresesc caci poate voi fi pedepsit ca un copil de gradinita!
Recompensa pentru fapte bune,pedeapsa pentru faptele rele..hmm...asta e VIATA?
Acesta este crestinismul? 
Daca da este unul fals! Si cu siguranta nu aduce nimic bun . Dar nu e nimic...sunt descurajat si cu inima trista(descurajat si intristat de invataturi false) Il voi lauda din nou pe Slavatorul meu si Dumnezeul meu...pentru ca este TATAL meu! De aceea imi pun nadejdea in EL!
21 mai 2013 | By: Kostinush

Hold Me Now

   Hold me now- Red . O melodie deosebita,prezentata intr-un videoclip pe masura. Aceasta este propunerea mea pentru astazi. Enjoy .
17 mai 2013 | By: Kostinush

Somn cu Donald Duck

  Un inceput de wekend in care cu totii speram la relaxare , somn, odihna. E bine cateodata sa ne intoarcem la bucuriile copilariei asadar nimic filozofic din partea mea doar...un pic de ....Donald Duck :lol:.


15 mai 2013 | By: Kostinush

Obezitatea...o boala sau o alegere?!

   Astazi va propun un documentar interesant ,ce tine de trup,sanatate si boala moderna a societatii noastre ...obezitatea. 
Este o boala,eu am luptat cu ea si din pacate am realizat ca voi lupta toata viata. In Biblie ni se spune ca trupul acesta pe care il avem acum este templul Duhului Sfant in concluzie cred ca e importanta sanatatea lui.  
Multa lume este uimita de fizicul pe care il am acum si ma intreaba mereu si mereu ,ce am facut de am ajuns la nivelul asta ...a fi o persoana cat de cat normala pentru inaltimea  si varsta mea.
Imi spunea cineva mi se marturisea de fapt ca tot timpul zilei nu se gandeste decat la mancare, are o foame pe care nu o poate controla .
La fel eram si eu ,intotdeauna am banuit ca e o foame a creierului,ceva nu e in regula acolo la comanda centrala  ,fiindca nu ma simteam satula niciodata si experimentam o foame continua fara putinta de a fi amanata.  
In acest episod prim al acestui documentar unii oameni de stiinta au aflat raspunsul . E interesant de urmarit.
Am marturisit in ultima vreme ,celor care au vrut sa afle binenteles, ca in ultima vreme ceva s-a intamplat la nivelul creierului meu ca s-a spun asa, acea foame teribila pe care o simteam constant,a disparut,pot sa aman o masa spre exemplu sa zic ...ahh mananc mai tarziu, nu imi e chiar asa de foame.   
Parca s-a inchis o usa si e bine ferecata, acea dorinta de a manca orice,oricum,oricand a disparut .
Il pomenesc mult pe tatal meu in ultima vreme, el a fost si este dintotdeauna impotriva mancarurilor false , ii cumparam mamei mele vegeta ,si tata o arunca spre exemplu era si este total impotriva acestui produs adaugat in supe .
Acum incep sa-l inteleg mai bine,nu este un luptator doar impotriva banalei vegete ci a conceptului in sine ,a ceea ce nu este natural. Si are dreptate. Am uitat gustul alimentelor asa cum le-a creat Dumnezeu pentru noi. Si vedem consecintele,in jurul nostru ,pe strada ,in casele noastre.
   
9 mai 2013 | By: Kostinush

Salvation ...Ian Thomas

     Cuvinte extraordinare ,graite de acest om Ian Thomas si il propun astazi spre ascultare,in cateva minute spune esenta vestii bune a evangheliei.
Cu tristete spun ca in ultimul timp nu mai stim ce inseamna sa fi crestin. Am auzit o explicatie mai zilele trecute,mai bine spus asa credea,asa la invatat biserica si una chiar neoprotestanta cum ca Salvarea adica pocainta este atunci cand pacatuiesti te uiti la el (la pacat),iti pare rau ,vii in genunchi inaintea lui Dumnezeu Tatal ,plangi pentru el ,te iarta si gata ...asta este Slavarea!?(si asta in fiecare zi a vietii de crestin)
Aproape ca mi-au cazut lacrimi pe obraz,mi-au cazut in suflet pentru acest om,frate al meu ,la care tin foarte mult ...ohh si cati cred asta ...dar este adevarat ? Aceasta este vestea buna a evangheliei? 
Am deschis Scripturile si printre multe exemple ,intrebari,raspunsuri din Adevar am gasit un verset de aur daca ii pot spune asa ,care a lasat pe toata lumea fara suflare atat este de extraordinar ...Romani capitolul 4 versetul 25 si 24 pentru a intelege mai bine.  
24. ci este scris si pentru noi, carora, de asemenea, ne va fi socotita, noua celor ce credem in Cel ce a inviat din morti pe Isus Hristos, Domnul nostru,
25. care a fost dat din pricina faradelegilor noastre, si a inviat din pricina ca am fost socotiti neprihaniti.
 
7 mai 2013 | By: Kostinush

Ma iubesti tu ?

 Un mesaj frumos si nu numai atat...merita sa iti faci timp sa meditezi impreuna cu Doru Pope la felul tau de a iubi ,si motivele care te imping sa iubesti un Dumnezeu care a dat totul pentru tine. 
2 mai 2013 | By: Kostinush

Sarbatoare ...in fiinta mea

                Parcurgem zile de sarbatoare ,fiecare sarbatoreste in intr-un anumit fel in functie de intelegerea lui ,sau nu sarbatoreste deloc. E frumos sa asezam zile deosebite in vietile noastre ,sa le slefuim pana cand ... parca ar straluci de frumusete in omul nostru dinlauntru. Insa stau si ma intreb(si parca ma intreb prea mult in ultima vreme ..lol..) cu ce ajuta efortul meu ca fiinta umana omul dinlauntru , omul care este din duhul lui Dumnezeu ,partea aceea din noi care este spirit ,ce cunoastere imi dau aceste activitati sarbatoresti ?
Inteleg ca trebuie sa primesc din Dumnezeu ,spiritul meu nu se poate uni cu nimic din activitatile mele chiar si spirituale ci numai cu esenta lui si acesta este Creatorul lui.
Ne pregatim sufleteste pentru primirea acestor zile in viata noastra si avem asteptari sa fie deosebite si le facem deosebite pentru ca astea sunt asteptarile noastre...dar totul se raporteaza la sufletul nostru,emotiile noastre ,inima noastra care dupa cum stim poate fi inselatoare...si bineneteles la omul nostru fizic.
Asteptam si ne putem increderea prea mult in ceea ce putem noi face prin orice activitate oricat de nobila ar fi ea ca sa il cunoastem pe Dumnezeu ,sa ne apropiem mai mult de El,si mai ales acum in aceste zile asteptam cu nerabdare sa vedem ce mai putem afla nou despre acest dumnezeu al meu.
Insa ...ce caut eu ,ce creez eu? Este adevarat acest ...dumnezeu al meu?
Daca sunt nascut din Duhul adevarului adica din Dumnezeu Creatorul si El este in mine si eu in El ...ce mai caut eu in aceste zile speciale create de mine?
De ce vreau sa ma simt mai altfel zilele acestea,de ce sa le fac deosebite cand ceea ce deosebeste moartea de viata este in mine?
Multi oameni mi-au urat sarbatori fericite si de ce sa nu recunosc si eu am urat la fel cu toata inima pentru ca eu chiar imi doresc ca oamenii sa fie fericiti si sa isi gaseasaca bucuria...insa la unii care inteleg le spun asa ...pentru mine fiecare zi e o sarbatoare ...De ce? pentru ca Cel ce este bucuria sarbatorilor este in mine .
Sa nu ne lasam tarati de emotii sufletesti prin locuri neumblate si care nu ar trebui sa fie umblate...ceea ce unii incearca cu disperare sa afle zilele acestea ,acele taine spiritualicesti ...esenta vietii este in mine si in tine prin simplu fapt ca am crezut in ceea ce ni se vestise ...ca Isus Christos a murit si a inviat a treia zi dupa scripturi si prin aceasta am fost infiati si ziditi in El.
Acest adevar trebuie spus zi de zi mintii mele si a tale pentru ca pocainta inseamana schimbarea mintii,a felului de a gandi si de a intelege. Inima cu emotiile ei nu se schimba ..insa mintea da.
Sa stam in picioare in aceste zile speciale create de noi cu o minte antrenata in intelegerea adevarului si prin aceasta sa IL onoram cu intreaga noastra fiinta pe Mesia ,Salvatorul asa cum se cuvine si cum merita.

   

Search