loading... Nuante de diversitate!
18 mai 2017 | By: Misu Radovici

Cugetari din "Tara Soarelui Rasare" ... cu un littl' twist!

Astazi deschid o categorie noua: CUGETARI JAPONEZE!
Si asta din pricina ca am ajuns sa cunosc sa raman cateodata fascinat, alteori tulburat ... alteori amuzat de ce pot face, gandi sau cum pot aborda oamenii astia lucrurile.
So here it goes:
1."Fii precaut cu cel ce tace."
De foarte multe ori am avut ocazia sa stau in prezenta lor si de la oameni cu functii destul de mari, pana la presedinti sau CEO/CBO au de multe ori tendinta sa te intrebi daca nu cumva sunt muti sau daca inteleg ceva din ce le spui. Insa ceea ce ede-a dreptul fascinant e ca te lasa sa iti termini speech-ul apoi calm iti adreseaza una sau doua intrebari referitor la ceea ce ai prezentat, iti ofera extrem de politicos insight-ul lor ... si cateva sugestii pentru rezultate si mai bune ... urmand ca mai apoi sa verifice cum ai evoluat atunci cand apar in vizita urmatoare.
De multe ori nu stii ce gandesc, nu stii cum sunt afectati de mesajul care il prezinti, daca are sau nu un sens si vreo noima pentru ca sunt atat de tacuti ... incat ai tendinta sa te infricosezi! Dar totusi sunt niste persoane extraordinare si inteleg diferentele de cultura, mai mult apreciaza sincer faptul ca incerci sa aplici sugestiile care pentru ei par atat de naturale si normale insa noua poate ni se par atat de absurde si lipsite de sens.
Si totusi sunt a 3a tara la nivel mondial dpdv economic ... si lideri de piata in atat de multe altele/inovatie.
#cugetarijaponeze
#thisiswhyiloveJAPAN

0 comentarii:

Search