loading... Nuante de diversitate!
27 august 2011 | By: Misu Radovici

Esti liber sa alegi! Esti dornic "sa platesti"?

Citeam zilele astea cateva pasaje interesante si din pasaj in pasaj ... din verset in verset am ajuns la un text interesant din cartea lui Joshua (Isus Navi, strategul ... artizanul cuceririi ... preluarii in stapanire a "tarii promise") care suna cam asa ... (oricum il stiti si voi destul de bine ... e destul de folosit ...): 
"Acum, temeti-va de Domnul si slujiti-I cu scumpatate si credinciosie. Departati dumnezeii carora le-au slujit parintii vostri dincolo de Rau si in Egipt si slujiti Domnului. Si daca nu gasiti cu cale sa slujiti Domnului, alegeti astazi cui vreti sa slujiti: sau dumnezeilor carora le slujeau parintii vostri dincolo de Rau, sau dumnezeilor amoritilor in a caror tara locuiti. Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului. Poporul a raspuns si a zis: Departe de noi gandul sa parasim pe Domnul si sa slujim altor dumnezei. Caci Domnul este Dumnezeul nostru." (Iosua 24:14-17)
Wow! Alege ... Cine nu vrea sa aiba "libertatea de a alege" ... de a face ce vrea ... ce crede de cuviinta, cum crede de cuviinta ...? Cine? Sincer oameni fiind tinem mult la libertatea noastra de a alege, de a urma sau a face un anumit lucru ... si parca atunci cand facem ceva ... un lucru pe care noi l-am ales ... la care tinem (mult), pe care il iubim (mult) parca atunci implicarea noastra in acel lucru e unul spectaculos ... tocmai pentru ca l-am ales noi ... pentru ca l-am vrut noi ... pentru ca ne-am exercitat dreptul de a alege ... in cel mai liber mod posibil.
Dar atunci cand ni se pare ca un anumit lucru parca "ne constrange" ... ne limiteaza ... atunci parca "performanta" noastra la acel lucru e ... mai mult sau mai putin aproximativa.
Discutam deunazi cu o persoana draga mie si mi-a ramas "pe retina" o fraza interesanta ... "cea mai mica scuza te impiuedica " (te poate impiedica). 
"... alegeti astazi ..." sunt cuvinte care provoaca ... sunt cuvinte care nu lasa loc de amanari sau interpretari ... Ai libertatea alegerii ... INSA ... ai in acelasi timp si responsabilitatea alegerii. E un fel de ori ... ori ... alb si negru ... stanga sau dreapta ... si oricat ai incerca sa gasesti nuantele ... mijlocurile de cale ... in astfel de situatii ... "capra si varza" nu pot (nu vor mai putea) fi ... "impacate".
Ce cladesti? Propria-ti "imparatie? Ce cauti? "Idoli" fara noima? In ce te refugiezi? In religie lipsita de viata sau orice urma de vitalitate? Ce fel de viata traiesti? 
Nu te mai amagi singur! Darama "idolii" .. fie ca ei se numesc comoditate, indiferenta, nehotarare sau "se ascund" ... sub o alta forma ... Nu-ti mai pune inima pe tava pentru nimeni si nimic ... DECAT pentru EL ... DOAR pentru EL! Nu te MAI AMAGI ... nu te MAI LASA amagit!
Treci azi "raul Iordan"! Renunta sa urmaresti himere si proclama in cel mai efectiv mod ... asupra fiintei tale ceea ce EL a promis deja. ia-ti in primire mostenirea de har ... intelepciune ... determinare ...
Actioneaza responsabil! Alege responsabil! Ramai ancorat in libertatea oferita de Cristos ... ramai in echilibru! "Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului ... Caci Domnul este Dumnezeul nostru ..."
John Waller - As For Me and My House
Sursa versurilor: aici

I'm done
Building my own kingdom
No more
Seeking worthless idols.

Like sheep we have all gone astray
We must choose this day
Whom we will serve.

Chorus:
As for me and my house
We will serve the Lord
We will serve the Lord
Idols raised, tear them down
Cause we will serve the Lord
We will serve the Lord
To one king we bow down
As for me and my house
We will only serve the Lord.

I'm done
With powerless religion
No more
Living in deception.

Chorus:
As for me and my house
We will serve the Lord
We will serve the Lord
Idols raised, tear them down
Cause we will serve the Lord
We will serve the Lord
To one king we bow down
As for me and my house
We will only serve the Lord.

We will cross over Jordan
We will claim what you promised.

Chorus:
We will not give our hearts to another
Will not give our hearts to another
We belong to the Lord
We will not give our hearts to another
Will not give our hearts to another
We will only serve the Lord.




0 comentarii:

Search