loading... Nuante de diversitate!
30 ianuarie 2013 | By: Kostinush

How Great is Our God !

    Ce mare este Dumnezeul nostru! Un gand frumos nu-i asa ,dar cat de adevarat este el in viata ta? Mergem pe acest drum al mantuiri ,bineinteles cei care am pornit pe el,de multe ori   fara tinta ,fara tel. Ma intreb des in ultima vreme care ar fi cauza acestei stari. In ce mai credem ,cum se manifesta aceasta credinta in viata noastra ,la ce duce ea? Scrie in Biblie ca ,si dracii cred si se infioara, in acest caz e de ajuns doar"sa credem "?
 Credinta,a celor  mantuiti in ultima vreme suna cam asa: suntem salvati,slujim un dumnezeu aspru ,drept care judeca pentru ca nu-i asa si pe Domnul Isus l-a judecat si era fara pacat , ne da daruri,binecuvantari numai daca suntem destul de sfinti 
( sfintenie de fapt inseamna pus de o parte) ,de curati,neprihaniti  ,ne trece prin cuptoare incinse si  de prea multe ori,un dumnezeu manios, care ne iubeste cand suntem cuminti.
Aceasta este credinta mantuirii?; nu este cumva o credinta antica ,veche ,pagana de multe ori ( daca am sti istoria !) .Cu aceasta credinta pot eu ajunge sa IL cunosc pe Dumnezeu aici in aceasta viata si pe urma sa il urmez dincolo ,acasa la EL?Am citit zilele acestea un citat interesant ,"Pe termen lung oamenii vor atinge doar ceea ce tintesc " Henry David Thoreau ,cat adevar !
Nu am cum sa il ating pe Dumnezeu daca nu aceasta este tinta mea, nu am credinta adevarata in viata mea pentru ca nu asta mi-am propus sa ating ,sa am . Voi avea in viata doar ceea ce tintesc ,ceea ce cred ,nimeni nu este vinovat pentru ceea ce am sau nu am in viata mea, decat eu si deciziile mele.
Vreau ca Dumnezeu sa fie mare in viata mea? Va fi ,daca asta tintesc.Am libertatea sa aleg tinte pe care sa le ating, iar Dumnezeu nu trece peste alegerea facuta de mine chiar daca este una nefericita.In cartea Apocalipsa este scris un vreset interesant
" Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschideusa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine. (Apoc.3:20) " ,am tinta aceasta de a cina cu EL ?,o voi atinge doar daca voi auzi si voi deschide usa,iar daca nu doresc asta ,EL va pleca si imi va respecta alegerea facuta nu va intra cu forta acolo unde nu este dorit.    
Dumnezeu este mare, pentru oameni de pe intreg pamantul ,care poate chiar in clipa aceasta platesc cu viata pentru aceasta credinta a lor si ma intreb cum poate fi pentru ei atat de mare ,cand trebuie sa plateasca cu libertatea lor ,cu viata lor si pentru mine nu ?
In ce cred acesti oameni ,frati ai mei si in ce cred eu ?Care este tinta acestor frati ai nostri si care este a noastra?Caci daca cu pretul vietii, Il maresc pe Dumnezeu si nu li se pare un Dumnezeu care cere prea mult,ce este bucuria aceasta de ii indeamna spre gestul suprem in viata si in inima lor?
Sotul meu aseara se gandea cu ingrijorare si aproape cu lacrimi in ochi la fratii din Egipt,care trec acum prin momente de neimaginat pentru noi,la biserica aceea unde a participat si el la adunarile lor la un moment dat in aceasta viata,traiesc zi de zi sub amenintari din cele mai neplacute. In zilele noastre sunt ucisi mai multi crestini decat au fost ucisi in toata perioada imperiului roman .
De ce este atat de periculoasa credinta aceasta pentru sistemele omenesti?
Pentru ca ii spune omului ca e liber sa traiasca ,ca pretul e platit pentru el ,e liber,nu ma trebuie sa faca nimic ci doar sa creada si poate intra in prezenta lui Dumnezeu ,tatal sau. Asta ii da omului o alta tinta, o  valoare si o libertate pe care un sistem omenesc religios sau nu ,nu o poate incatusa , asimila sau oferi ,pentru ca e inauntrul inimii, a intregii   sale fiinte si ramane o relatie continua si de nestramutat intre el si Dumnezeu. 
Mai este tinta noastra personala aceasta relatie pe care DUMNEZEU a restabilit-o cu omul la CRUCE ?
Daca raspunsul este.. da,ea va fi atinsa in vietile noastre, daca ..nu,stim cu totii ,cred,care este rezultatul acestui raspuns....neatingerea tintei.
"In the long run men hit only what they aim at." (Pe termen lung oamenii vor atinge doar ceea ce tintesc.)
Henry David Thoreau

0 comentarii:

Search