loading... Nuante de diversitate!
7 octombrie 2014 | By: Kostinush

Prietenia care ...transforma !(partea intai)


Ce inseamna ,"a fi uman"?Sa fi o persoana,un individ cu caracteristici umane, v-ati pus intrebarea asta? Ce ma face sa fiu un individ cu nuante de umanitate?Cred ca simtim cu totii lipsa de umanitate ,ne izbim de ea zi de zi. De multe ori ne vaicarim,ne plangem ca nu mai sunt vremurile cum au fost,ca lumea s-a stricat ,ca e vai de capul ei ce s-a ajuns,ca e lipsita de inima ,de intelegere.. nu-i asa? Imi zic oki ,asa este ,dar   eu si tu unde suntem? Nu tot in lumea asta ? Eu si tu care am cam sti cum nu este lumea nu ar trebui sa stim si cum ar fi de dorit sa fie? Oare persoana mea sa nu aiba nici un impact in lumea asta ,sa nu aduca ea nici un strop de umanitate?
Ce ne lipseste pana la urma? Am avut o experienta interesanta ...mai acum doua zile. Sotul meu a inceput sa se planga de dureri puternice de urechi. Zic..." hai ca fug repede la farmacie sa iau ceva picaturi ,nu vei putea dormi la noapte de dureri ,daca acu la ora asta  pornira asa puternic". Ajunsa la farmacie intreb cat costa ce luam de obicei ..zic oki cumpar o sticluta,imi da cutia vad pretul trecut insa farmacista imi spune un alt pret ,mult mai mic decat cel de pe cutie. Imediat sunt pusa in incurcatura ,si zic asa timida" sunteti sigura ca e bine,...ahh ..pretul?" In acel moment farmacista parca s-a trezit dintr-un somn ,era vineri seara..imi zice cu o vadita uimire pe chip" nimeni pana acum nu m-a intrebat asta,este la oferta ,e mai ieftin decat pretul pe cutie".
Un simplu ,gest a trezit-o din acel somn al indiferentei .A realizat ca mai sunt oameni pe lumea asta. Nu vreau sa ma scot acu pe mine , ca vaii ce chestie am facut insa vreau sa atrag atentia sa fim atenti la micile detalii ,pot schimba viata unui om. Imi vine in minte un verset care mie imi place mult de tot,prin care Dumnezeu ne spune  prin ce metoda  ne putem transforma din indivizi , in oameni. Proverbe capitolul 27 versetul 17" As iron sharpens iron,  so a friend sharpens a friend."(NLT)"Caci asa cum fierul ascute fierul ,tot asa un prieten ascute un prieten". Ce inseamna ascutire? Este vorba de o transformare. Intr-o relatie de prietenie nu ramai la fel  ca individ,o prietenie te schimba ,te transforma in ceea ce esti tu mai bun. Relatia interumana asta ar trebui sa faca. Daca lumea arata atat de inumana inseamna ca nu mai sunt prietenii in ea care sa transforme . Dumnezeu ne prelucreaza tot prin oameni ,cel mai mult prin prietenii nostri. Daca suntem tot aceeasi ca acum 10 ani ,inseamna ca nu am avut un prieten adevarat in viata noastra. Pentru mine personal prietenul meu cel mai bun este sotul meu si cred ca asta ar trebui sa fie valabil pentru toti cei care se afla intr-o relatie de casatorie. Ne transformam  din indivizi in oameni prin prietenie. Oare duce societatea de astazi lipsa de prieteni? Daca duce lipsa ,stiii ,sunt si eu  si tu in lumea asta. Hai sa fim prieteni ,sa intram intr-o relatie de prietenie cu ea caci ,societatea are nevoie de transformare,iar eu pot face diferenta.
  

0 comentarii:

Search