loading... Nuante de diversitate!
4 august 2011 | By: Misu Radovici

Tabara Plopu 27 - Tema: Focalizare ...

In dimineata asta incepe tabara de la Plopu ...
Eu si Kos deja cu bagajele pregatite ... detaliile finalizate (si foarte probabil ajunsi deja acolo :P) ...
Sunt MAI MULT DECAT SIGUR ca va fi un timp awesome ... un timp de binecuvantare, de cercetare ... un nou inceput ...
Si fiindca nu se putea altfel ... o sa fie bineinteles si un program ...
Astfel ca in invitatia care am primit-o bunul meu prieten Liviu Radu (scump scump de tot baiatu' asta ... :prieteni: ) a si descris tema pe care o vom avea si care se va aborda anul acesta ...
Va impartasesc si voua ... ca sa stiti si voi cei care poate nu veti ajunge ... sau care veti fi doar in trecere ... ce FESTIN ne-a pregatit TATI ...
So ... here it is ...
"Focalizare ...
In liceu mi’a placut foarte mult fizica. Asta in mare parte pentru ca avea de’a face cu anumite situatii cu care ma confruntam in viata de zi cu zi, chestii marunte care odata explicate prin legile fizice capatau o importanta semnficativa. Una din aceste lectii a fost cea de focalizare a luminii solare. Daca iei o bucata de sticla, o lentila si prin ea lasi sa treaca unda solara, intr’o anumita perioada de timp ceea ce se afla sub acea bucata de sticla incepe sa se incalzeasca puternic, iar daca este material inflamabil va lua foc. Temperatura formata sub acea lentila poate ajunge chiar la cateva sute de grade Celsius. 
Tema de anul acesta de la Plopu 27, Focalizare, iti propune, in mare masura, acelasi lucru. Nu sa ne jucam cu bucati de sticla si sa facem experimente fizice, dar iti propune sa te restrangi putin si sa incepi sa te focalizezi sub unda chemarii lui Dumnezeu si sa vezi ce se poate intampla cu un om, barbat sau femeie a lui Dumnezeu, un lider chemat sa slujeasca.
Conducerea, viziunea si focalizarea strategica sunt cateodata puse sub semnul intrebarii. Exista teama ca instrumente si procese ca acestea sunt centrate mai mult in planurile omului decat in planul lui Dumnezeu.
Refocalizarea liderilor si a bisericilor poate avea loc numai atunci cand barbati si femei aleg un stil de viata de predare totala inaintea Regelui si pentru zidirea Imparatiei Lui.
  *Merita Dumnezeu urmat? 
  *Daca da, atunci de ce nu’L urmam? 
  *Ce s’ar intampla cu noi si cu lumea noastra daca l’am urma cu adevarat?
Este important sa te gandesti la mesajul lui Isus pentru Imparatie si la chemarea lui de a’L urma. Dar, mai mult decat atat, trebuie sa ne examinam fundamentul spiritual al vietilor noastre si sa ne pregatim sa facem pasi noi pe urmele Stapanului nostru... 
Tu sa te tii in totul totului tot numai de Domnul Dumnezeul tau. (Deut. 18:13) este versetul central al taberei Plopu de anul acesta.
Ne vom uita la cartea Deuteronom, pentru ca Moise a scris Deuteronom intr’un moment similar cu cel pe care’l experimentam noi in ceea ce priveste Plopu. Un moment in care ne vom uita in urma, vom vedea unde suntem si vom privi la ceea ce Dumnezeu are pregatit pentru noi."

0 comentarii:

Search