loading... Nuante de diversitate!
21 decembrie 2009 | By: Misu Radovici

Un aparator ... de temut!


Domnul se va lupta pentru voi; dar voi, stati linistiti. (Exod 14:14)
     Dumnezeu ii ajuta pe cei ce se ajuta singuri, spune o vorba din popor. Ce spune insa Biblia? Cred ca versetul la care te invit astazi sa meditezi, este tot odata atat cel mai acceptat verset ca fiind adevarat, cat si cel mai putin verset pus in practica. Si aceasta pentru ca natura noastra omeneasca nu ne da voie sa privim mai departe de puterile noastre. Inceputul cartii Exodului prezinta in mare partea viata unui om, viata lui Moise, o viata care potrivit Exod 14:14 a fost schimbata total de Dumnezeu. Daca la inceput il vedem pe Moise condus de impuls, dupa aceea de teama, acum il vedem pe Moise condus de Dumnezeu. Trebuie sa iti pun o intrebare: De ce anume, sau de cine esti condus?
     Eu personal doresc sa privesc la Moise in fata lui Faraon.
1. Moise, eliberatorul lui Israel. Sau cel putin asa credea el, cand intr-o zi a vazut un egiptean lovind un evreu. Exact nu stiu pe ce s-a bazat el atunci, sau cum credea el ca aceasta fapta il va ajuta, dar a lovit pe egiptean omorandu-l. Rezultatul: Faraon a aflat si cauta ca sa-l omoare, iar Moise a fugit.
2. Moise, chemat de Dumnezeu. Daca la 40 de ani, in putere fiind, Moise n-a reusit sa-i convinga nici pe evrei la rascoala, dupa 40 de ani de pastorit, de pustie, Dumnezeu personal il cheama pe Moise, si il trimite inapoi la Faraon. Rezultatul: Moise se scuza, refuza, merge pana acolo incat il manie pe Dumnezeu, dar tot atunci invata, ca ascultand, intorcandu-se in Egipt, pe drum nu va fi doar Moise, ci Moise si EU SUNT!
3. Dumnezeu, eliberatorul lui Israel. In fata marea, in spate intreaga oastea a lui Faraon, si intre acestea, un popor care devenea din ce in ce mai nelinistit. Aveau motive sa se teama, sa fuga, sa strige catre Dumnezeu si impotriva lui Moise. Insa in mijlocul furtunii sta Moise. Acum nu mai fuge de Faraon, acum nu se mai teme de el, ci el sta linistit. El nici nu va lupta. 
     Privind la aceasta istorie imi dau seama ca a durat ceva timp pana cand Moise a invatat sa depinda total de Dumnezeu, insa a meritat. Caci acum nu mai lupta el, sabia lui era in teaca, caci Domnul lupta pentru El. Concluzia? Domnul ii ajuta pe cei ce stau linistiti si se incred in El. Se duc lupte in viata ta? Ai nevoie de biruinta in anumite lucruri? Domnul se va lupta pentru tine. Ma rog pentru mine si pentru tine, ca sa invatam sa il lasam pe Dumnezeu sa ne conduca, sa lupte pentru noi, se mearga inaintea noastra. Cu siguranta, doar asa vom fi biruitori.

O zi cu Domnul e mai linistita decat 1000 in alta parte! 
Eu iti doresc o saptamana linistita cu El si in prezenta Lui!

1 comentarii:

marius spunea...

Intotdeauna lasa-l pe DOMNUL sa lupte in locul tau si vei vedea biruinta.
Nu te indoi niciodata ca DOMNUL nu va interveni.

Search