loading... Nuante de diversitate!
26 decembrie 2009 | By: Misu Radovici

Contraste!


   Suntem in a doua zi a celei mai minunate sarbatori ... insa privind in urma zarim atatea si atatea contraste ... 
   Isus a coborat in lumea noastra intr-o noapte rece, nefiind asteptat de niciun comitet de primire, fara sa primeasca aplauze si aclamari din partea nimanui. Parintii au trebuit sa se adaposteasca intr-un staul (grajd), iar ingrijirea medicala si conditiile sanitar-igienice erau nule. Singurii vizitatori pe care i-a avut nu au fost rudele si apropiatii, ci o mana de pastori manati mai mult de evenimentele externe declansate in acea noapte ... Ar fi mers ei oare sa-L vada pe Domnul fara interventia spectaculara a ingerului? Greu de crezut ca intr-o noapte friguroasa cineva ar fi lasat minimul confort oferit de un foc sau si-ar fi parasit turmele intr-un camp sa hoinareasca airea pe campuri in cautarea cuiva despre care nu ar fi avut habar. Dragostea insusi s-a coborat in lumea lipsita de dragoste ... insa nu au existat brate deschise care sa-L primeasca. Singurele brate care s-au deschis atunci au fost cele pline de disperare ale lui Irod, singurele brate care s-au descatusat atunci au fost cele ale soldatilor care duceau la indeplinire un plan malefic si marsav. Dragostea a venit in lume si a fost intampinata de ... un grup de animale, o iesle rece, expresia mirata a mamei si a tatalui, a Mariei si a lui Iosif, care priveau mirati spre minunea lui Dumnezeu ... miracolul care plangea, gangurea si poate mai mult decat orice ... intindea doua manute cautand dragoste, caldura, ocrotire si acceptare.
   De la noaptea aceea au trecut mai apoi aproximativ 33 de ani si il vedem din nou pe Isus cu mainile intinse cautand aceleasi lucruri. Insa de dataa aceasta nu a mai cautat ocrotirea Mariei sau a lui Iosif, ci a cautat dragostea, caldura si acceptarea din sufletul contemporanilor. Si cu toate acestea ... tot ce a primit a fost o cruce, cateva piroane si intreaga rautate a unei societati imbibate de nonsensuri religioase. Dragostea a ales crucea fiindca astfel a putut sa moara cu mainile intinse spre fiecare dintre noi intr-un gest suprem de dragoste, caldura, ocrotire si acceptare. EL a ales sa se sfarseasca imbratisandu-ne!
   In aceasta zi de sarbatoare EL sta din nou sub imaginea unui Copil cu bratele intinse ... insa acesta este doar inceputul! Poate fi si inceputul tau! Esti fata-n fata cu Isus! Ce e EL pentru tine astazi? Un copil? Un profet? Un om moral? Sau poate e "CEL CE MANTUIESTE PE POPORUL SAU DE PACATELE SALE"? Astazi esti provocat sa alegi! Sa alegi ce vrei sa fie Isus pentru tine! ALEGE BINE! Isus te iubeste! 

0 comentarii:

Search