loading... Nuante de diversitate!
22 septembrie 2013 | By: Misu Radovici

Cui ii pasa???

Cui ii pasa? De ce i-ar pasa? De ce ar TREBUI sa ii pese?
Intrebari pe care le auzim din ce in ce mai des ... in fel de fel de contexte mai mult sau putin personale sau, de ce nu, interpersonale. Traim intr-o lume infernala care rareori are timp sau chef sau bunavointa sa se opreasca si sa isi puna astfel de intrebari. Deseori citim, auzim sau chiar vedem cum in fata ni se pun titluri sau situatii in care ni se spun lucruri de genul "it's a jungle out there" (e o jungla acolo afara) sau supravietuieste cel ce se adapteaza cel mai bine, cel care reuseste sa ofere ceea ce e nevoie, cand e nevoie, oridecateori e nevoie. Vedem cum oamenii sunt amagiti cu demagogii ieftine, sarade de tipul "blidului de linte" pentru care omul e gata sa-si vanda caracterul, integritatea si, in anumite cazuri, de ce nu, chiar si sufletul.
Dar ce (de ce) ne-ar pasa noua nu? Poate ca ar trebui sa ne pese!!! Si asta pentru ca oamenii sunt satui de cuvinte, de promisiuni, de taceri goale si desarte.
De ce ar trebui sa ne pese? Pentru ca intr-o astfel de lume ... intr-o lume asemanatoare cu cea de azi CINEVA a ales sa ii pese, CINEVA a ales sa fie altfel si prin acea alegere sa deschida un nou drum, o noua cale, un nou mod de a fi.
De ce as fi eu sau tu mai prejos? De ce am face mai putin decat a facut ACEL CINEVA?
Cui ii pasa? De ce MI-AR pasa? Pentru ca citandu-l pe scriitorul francez Balzac: "Oamenilor nu le pasa de cate stii, pana nu afla cat de mult iti pasa de ei. Arata-ti mai intai grija fata de om, apoi le poti cere sa faca orice." Pentru ca nu-i asa atunci cand iti pasa, atunci cand te asemeni din ce in ce mai mult cu ACEL CINEVA ... cu siguranta ca si cuvintele tale, atitudinile tale, modul de a-i trata si respecta pe ceilalti se vor schimba, iar toti cei cu care vei intra in contact ... toti cei pe care ii vei intalni vor realiza ce fel de om esti ... vor realiza CINE ESTI. Si asta fara prea multe cuvinte, fara prea multa osteneala de a incerca sa prezinti ceva intr-o forma sau fond. Ci pur si vor vedea ce esti un om CARUIA II PASA!
Si asta e atat de rar ... dar atat de cautat!
"Oamenilor nu le pasa cat de multe stii, pana nu stiu cat de mult iti pasa." (John C. Maxwell)

0 comentarii:

Search