loading... Nuante de diversitate!
11 noiembrie 2010 | By: Misu Radovici

Nu uita sa ... incurajezi ...

Toti avem nevoie de incurajare. Nimeni nu poate realiza nimic fara ajutor. Oamenii de-a lungul timpului au devenit ceea ce sunt datorita influentelor din viata lor ... fie ca influenta a venit din partea lui Dumnezeu sau, poate, indirect, prin oamenii pe care El ii trimite in viata ta.
Am vazut filmele "Cronicile din Narnia" si "Stapanul Inelelor" si ma gandeam la cei care au scris aceste carti dupa care s-au facut filmele respective. Dar ceea ce e interesant e faptul ca CS Lewis si JRR Tolkien au fost profesori la universitatea din Oxford si mai mult decat atat ei erau si prieteni buni. Ei luau masa impreuna saptamanal si discutau de nazuintele lor . Tolkien a fost cel care l-a incurajat pe Lewis sa exploreze crestinismul si in cele din urma Lewis a devenit crestin. Si Lewis a fost cel care l-a incurajat pe Tolkien sa isi publice operele de fictiune. Daca nu ar fi fost prietenia lor lumea nu ar fi beneficiat de unele din cele mai frumoase lucrari de apologetica si fictiune ale secolului XX.
Orice om, tanar sau batran, de succes sau nu, celebru sau, poate, un simplu necunoscut, care primeste incurajare este transformat de ea. Mark Twain a spus: "Un compliment ma poate face sa merg inainte o luna intreaga." Un cuvant incurajator din partea unui profesor poate schimba viata unui elev, un cuvant incurajator de la un partener poate intari sau, poate, chiar salva o casnicie, un cuvant incurajator de la un lider poate sa inspire o persoana sa ajunga la potentialul maxim. Zig Ziglar spune: "Nu stim niciodata cand un moment anume si cateva cuvinte sincere pot avea impact asupra unei vieti."
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagur de miere, dulci ... si sanatoase ...
Nu uita sa oferi, in fiecare zi, INCURAJARE.

0 comentarii:

Search