loading... Nuante de diversitate!
12 martie 2011 | By: Misu Radovici

Atitudinea ... determina comportamentul!?!

"Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele ... (pentru ca va trebui sa) ... plangeti cu cei ce plang ... (si) ... oridecateori veti fi facut lucrul acesta pentru unul din acesti frati ai mei ... Mie Mi le-ati facut!" (2Timotei 3:1; Romani 12:15b; Matei 24:40)
Cand vine vorba de prieteni lucrurile par a fi extrem de simple. Trec printr-o problema si e mai mult decat logic si normal e sa fin acolo pentru ei, sa ii sfatuim, sa ii ajutam, sa ii sprijinim sa treaca mai usor prin situatiile mai delicate ale vietii. Dar ce se intampla atunci cand in calea noastra "rasar" oameni noi ... pe care poate nu-i cunostem, cu care poate nu am interactionat si pe care de cele mai multe ori nu avem cum sa ii cunoastem. Cum reactionam la astfel de oameni? Cum relationam cu astfel de oameni? Mai interesant cum am putea sa abordam oameni care nici macar nu impartasesc un sistem de valori morale sau spirituale asemanatoare noua?
Atitudinea noastra va determina comportamentul nostru ... iar atitudinea noastra este o alegere zilnica. Chuck Swindol spunea: "Nu ne putem schimba trecutul. Nu putem schimba faptul ca oamenii actioneaza intr-un anumit mod. Nu putem schimba inevitabilul. Singurul lucru pe care il putem face e sa si asta e atitudinea noastra."
In momentele decisive modul in care ne raportam la cei din jur fie ca sunt prieteni foarte buni sau persoane complet necunoscute ... poate fi determinanta pentru modul in care o persoana il poate percepe, poate, prima, singura si unica data pe TATAL nostru. 
Spunem ca Dumnezeul nostru e un Dumnezeu al dragostei ... al purtarii de grija ... un Dumnezeu care nu lispseste niciodata in nevoi ... dar atitudinea mea si a ta va determina cand si daca acest lucru va fi perceput de cei din jur atunci cand va fi nevoie.
Cu ce te pot ajuta? Ce as putea sa fac pentru ca aceasta situatie prin care treci sa fie mai usoara? Uite sunt aici langa tine gata sa te ajut sa treci cu bine peste aceasta problema! Astfel de cuvinte, propozitii, fraze trebuie sa fie nelipsite din vocabularul meu si al tau ... trebuie sa izvorasca din inima ... iar inima sa fie acordata pe "portativul" cerului.
In jurul nostru oamenii sufera ... unii vizibil ... altii in tacere ...
Pot sa ajut si poti sa ajuti ... pot si poti face diferenta intre indiferenta, ignoranta si intoleranta ... prin atitudinea ta ... prin ceea ce Dumnezeu a modelat si modeleaza in si cu ajutorul sufletului tau.
Bunatatea, compasiunea si determinarea trebuie sa fie sau sa devina componente esentiale ale atitudinii tale fata de cei din jur ... "Lucrul remarcabil este ca putem alege in fiecare zi ce atitudine vom adopta pentru acea zi." (Chuck Swindoll)
"Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele ... (pentru ca va trebui sa) ... plangeti cu cei ce plang ... (si) ... oridecateori veti fi facut lucrul acesta pentru unul din acesti frati ai mei ... Mie Mi le-ati facut!"

0 comentarii:

Search