loading... Nuante de diversitate!
25 aprilie 2011 | By: Misu Radovici

Despre lupta cu mine ... sau "defeatin' the beast" ...

Cineva spunea odata faptul ca pentru a putea invinge intunericul sau raul din exterior va trebui sa infrunti si sa invingi raul din interior. Poate ca de multe ori nici nu realizam cat de adevarat sau real e lucrul asta. Avem de fiecare data tendinta de a privi spre exterior, de a-l analiza, de a oferi solutii mai mult sau mai putin "miraculoase". Dar cand vine vorba sa ne infruntam "proprii demoni" ... well ... asta ar fi alta poveste ... nu?
Citeam deunazi in Scriptura ca cel ce se biruie pe sine insusi e mai tare decat cel ce biruie cetati.
Retrospectiv istoric vorbind ... nimic mai adevarat ... generali, imparati, strategi ilustri ... in a castiga bataliile cu altii ... dar batalia cu ei insisi? Tehnic vorbind eu sau tu nu suntem nici generali, nici strategi si poate, cu atat mai putin, imparati sau regi ... si totusi in fiecare zi avem luptele si bataliile noastre. Pe unele din ele le castigam, pe alte le pierdem lamentabil. Insa cand vine vorba de lupta cu noi insine ... de lupta mea cu mine, de lupta ta cu tine ... cam cum iesim? ... "Sifonati" ... deprimati ... sau poate ca deja evitam confruntarile cu noi insine ... tocmai pentru ca stim ca "bestia" ascunsa in noi ... ne-ar face farame din cateva miscari ...
E un adevar pe care eu il stiu in ceea ce ma priveste ... insa la fel de bine ... fiecare din voi va aflati in aceeasi situatie ... fiecare din voi stiti cum stati in confruntarea ... cu voi insiva!
Cum stati cu situatia asta? Cine castiga? ... Intunericul sau lumina? Lumina sau ... intunericul?
Raspunsul trebuie sa vina in mod introspectiv ... la fiecare!
Asa ca ... poate ca ceea ce ar trebui sa faci e ... sa cobori pe scarita inimii si sa iti dai ... un raspuns corect si apoi ... sa adopti atitudinea potrivita!
"Ca sa poti invinge intunericul si raul din exterior ... va trebui sa il infrunti si sa il invingi pe cel din interior."

0 comentarii:

Search