loading... Nuante de diversitate!
31 octombrie 2011 | By: Misu Radovici

Painea noastra ...

"Bucuria e dragoste exaltata, pacea e dragoste in repaus, lunga suferinta este dragoste induratoare, nobletea e dragostea in societate, bunatatea e dragostea in actiune, credinta e dragostea pe campul de lupta, blandetea e dragostea in scoala si temperanta e dragostea in instruire (instructaj)." (D.L. Moody)
Auzim atat de multe despre dragoste ... cum ar trebui sa fie la noi, cum a fost la EL ... si de multe ori, totul se reduce, doar la vorbe ...
Atat de trist ... si poate ca nici macar nu ne mai intrebam de ce ... E destul sa alergam in cursa noastra infernala, de zi cu zi, marcati de un egoism de-a dreptul macabru. Daca nu imi aduce nici un castig si nici un avantaj de ce sa imi mai pese? De ce sa ma mai intereseze? De ce sa ma complic pentru doar ...?
Cred ca daca pe acest pamant ar fi existat un singur suflet, un singur om care sa aiba nevoie de salvare ... Cristos ar fi facut acelasi lucru care l-a facut pentru milioane de oameni. Si daca EL ar fi reactionat la fel pentru unu ca si pentru multi ... de ce ai reactiona tu altfel? Sau poate te consideri ... mai ... si aici cuvintele se vor opri in a face o comparatie inutila!!!
Atat de multe nuante ale aceluiasi cuvant, stare, sentiment. Ca sa le pastrezi e cu siguranta o lupta ... pe alocuri "surda", pe alocuri crunta, pe alocuri "nedreapta" ... o lupta in care e extrem de posibil ca in anumite momente sa fii obosit, frustrat, sa te vezi singur, sa vezi cum unu cate unu cei din jurul tau fie dau inapoi, fie "dezerteaza" ... 
Vei sta poate atunci si te vei gandi ... OARE SE MAI MERITA? si cu siguranta ca dupa intrebarea aceasta ... multe altele asemanatoare isi vor incepe cavalcada in mintea ta, te vor sacai cu regularitatea si precizia unui ceas elvetian. Cum vei raspunde? Cum vei reactiona? In acele momente reactia ta trebuie sa fie una pe masura. Joyce Meyer spunea ca: "Bataiile sunt duse in mintea noastra in fiecare zi. Cand incepem sa simtim ca batalia e prea dificila si am vrea sa renuntam, va trebui sa alegem sa rezistam oricarui gand negativ si sa fim determinati in a ne ridica deasupra problemelor. Trebuie sa ne decidem si sa spunem ca nu vom renunta. Can suntem bombardati cu indoiala si frica va trebui sa luam pozitie si sa spunem: Nu voi renunta niciodata! Dumnezeu e de partea mea! El ma iubeste si ma ajuta! Voi reusi sa trec si peste asta!"
Nuante ... nuante ... nuante ...
Le vedem in fiecare zi ... Admir cu o placere deosebita nuantele cerului in fiecare dimineata in drumul spre serviciu ... ele pornesc de la un negru pal ... plin de stele la inceputul calatoriei, se schimba intr-un visiniu-rosiatic la orizont cu un albastru pal inspre bolta putin mai tarziu ... pentru ca in momentul in care intru in cladire sa fie un albastru azur de toata frumusetea.
Ce vreau sa zic cu asta? Viata e o calatorie ... in aceasta calatorie vei avea toate nuantele ... vei avea "intuneric urme de luminite" ... apoi diferite nuante de culori si stari ... pentru ca pe final sa te bucuri de decizia ta de a continua si de a merge mai departe in ciuda circumstantelor care ti-au fost potrivnice ... DAR, OARE, VEZI TU ASTA? Vezi tu asta ACUM?
R.A. Torrey spunea despre acest lucru ca: "Motivul pentru care multi esueaza in aceasta batalie e pentru ca ei asteapta pana in momentul in care batalia incepe. Motivul pentru care altii reusesc este pentru simplul fapt ca ei si-au castigat batalia cu mult timp inainte ca batalia sa inceapa, pe genunchi. Anticipeazati luptele, poarta-le pe genunchi inainte ca sa vina tentatia (ispita) si vei avea intotdeauna victoria!" E cam greu sa lupti cand pare ca tu esti singurul care o face. Te intrebi poate ... daca toti au renuntat sa mai lupte ... oare EU DE CE as mai face-o? Pentru acelasi motiv pentru care si cei 12 nu au plecat de langa Isus atunci cand foarte multi au facut-o, pentru acelasi motiv pentru care nu a facut-o Ilie desi i se parea ca a ramas singur desi pe langa el mai exista multe sute ... pentru ca tu nu esti un quitter ... pentru ca dragostea ta se materializeaza in bucurie, pace, noblete, bunatate, credinta, bunatate si temperanta ... chiar daca uneori (sau de fiecare data) toate acestea izvorasc dintr-o lunga suferinta. J.C. Ryle spunea: "Mi-e teama ca multi ar vrea gloria, dar nu doresc sub nici o forma harul. Ei ar vrea doar plata, insa fara munca, recolta (secerisul), dar nu munca, culesul, dar nu semanatul, rasplatirea, dar nu batalia. Insa din nefericire pentru acestia, la EL lucrurile NU functioneaza in acest mod!"
Tu unde te vei incadra? Cum vei reactiona ... la nuante, la ganduri, la batalii? Cum vei reactiona cand dragostea ta va trebui sa imbrace forma bucuriei, pacii, suferintei, nobletei, bunatatii, credintei, blandetii sau a temperantei?


0 comentarii:

Search