loading... Nuante de diversitate!
17 iunie 2014 | By: Kostinush

Apa sau ...un vin vechi?

Suntem in lunile de vara ,luni in care se oficiaza multe casatorii. Imi place sambata sa urmaresc  cand mi se da ocazia nuntasi, mirese, miri ,ce rochie are mireasa,cat e de rau ...cat e de bine ,umblatul dupa poze,  e pana la urma o intreaga activitate . De multe ori daca ma aflu in trecere pe langa un cuplu de miri care stau saracii stresati la cadru pentru o poza perfecta le  transmit ganduri frumoase ,incurajari.Reactiile lor sunt de cele mai multe ori mai mult decat evidente. Imi zic din nou ca aceasta relatie a maraiajului este cea mai frumoasa relatie interumana din cate se exista pe pamant. Aceasta unire este unica si speciala totodata, nu zic ca este usoara, zic ca este frumoasa si se merita sa te investesti asa cum esti gol si descoperit.Nu vei sti niciodata cine esti cu adevarat ca individ daca alegi sa stai ascuns in cocon-ul tau pe care l-ai tesut cu atata grija in jurul tau ,de teama de a fi ranit ,dezamagit,inselat, nu vei afla niciodata ca poti deveni un fluture frumos capabil de zbor cu aripile intinse in razele soarelui.Mi se pare semnificativ ca, prima minune facuta de Isus a fost la o nunta. Credeti ca a fost o intamplare? Putea sa spuna nu ,chiar si la insistentele mamei lui, insa poate avem ceva de invatat de aici ,un mesaj important . Vinul pe care l-au avut pregatit pentru nunta s-a terminat ,s-a intamplat minunea transformarii apei in vin iar reactia nuntasilor a fost una pe masura, vinul acesta era de o calitate net superioara decat cel servit la inceputul nuntii.  Ce imi spune mie asta?
Pornim in mariaj cu vinul nostru,cu eforturile noastre de a mentine relatia frumoasa,focul aprins al dragostei dintre noi  insa la un moment dat uzura isi va spune cuvantul si vom ramane cu apa. Aici ajung multe cupluri care mai apoi traiesc impreuna din obisnuinta,compromis sau mai stiu eu ce motive. Vestea buna e ca mai e o sansa ! Daca Christos este invitat in mariajul tau ca o prezenta vie si activa ai toate sansele ca apa ta sa o transforme in vin si nu orice vin ci unul de o mare calitate. Atunci cu siguranta iti vei vedea partenerul cu alti ochi, devine dintr-o data tot mai frumos ,si da esti mereu si mereu indragostit de aceeasi persoana si dupa multi ani de uzura maritala. Relatia e si ma profunda,iubirea mult mai parfumata daca ai acest vin vechi in mariajul tau. Nimic nu se compara cu acest vin. 
 
Ma gandesc acum ca un vin  bun ,vechi nu il bei oricum asa inteleg eu nu il dai pe gat si gata . Un vin de calitate se degusta,se bea cu inghitituri mici de obicei servit la o masa frumos asezata asa, zic stil restaurant  cu cateva stele la activ  cu un meniu "a la Gordon Ramsay" si binenteles intr-o tinuta aleasa.
Un vin bun te forteaza sa te respecti si sa te valorifici la standardele cele mai inalte . Esti gata sa Il lasi pe El sa iti transforme apa din casnicia ta in vin ? Fi pregatit pentru cele mai inalte standarde pe care le aduce acest vin in viata ta . Este minunat !   Chiar merita sa traiesti !

0 comentarii:

Search