loading... Nuante de diversitate!
10 decembrie 2010 | By: Misu Radovici

Cuvantul ... cuvintele ...

Cuvintele ... se spune multe despre ele ... se spune (mai) mult sau (mai) putin prin ele ...
Cuvintele au o putere incredibila. Ele pot rani sau vindeca. Rareori tacerea face rau, insa vorbirea multa e de multe ori o "urgie" ... mai ales atunci cand e, in mare parte, flecareala.
Cuvintele pot rani. Ele sunt caracterizate ca sageti, sulite, sabii. Daca aceste "arme" sunt manuite gresit ...
Nimic nu ne tradeaza mai usor ceea ce suntem ca vorbirea noastra. Gandurile ni le putem ascunde, faptele sunt savarsite adesea sub imboldul imprejurarilor in care ne aflam., dar cuvintele, fie ca suntem tacuti din fire, fie ca suntem deschisi la inima, ne pot trada usor. In spatele unei fapte putem sta ascunsi mai mult decat in spatele unui cuvant ... tocmai prin faptul ca nevoiti fiind sa-l folosim ... el da pe fata interiorul nostru.
Cei mai multi oameni doresc sa le vorbeasca altora. Sunt putini care pot asculta cu atentie ... care pot sa-l inteleaga (cu adevarat) pe celalalt.
A asculta ... a stii ce, cum si cand sa asculti se poate dovedi mult mai important ... mult mai ... altfel ... decat sa folosesti o multitudine de cuvinte!
Foloseste-le in acelasi mod in care ele ar fi folosite de catre cel ce e Cuvantul ...
... Cuvintele au o putere incredibila. Ele pot rani sau vindeca ... Cuvantul are o putere incredibila ... El poate ridica, mangaia si vindeca ...
Cuvantul si cuvintele ... 

0 comentarii:

Search