loading... Nuante de diversitate!
31 august 2013 | By: Misu Radovici

Despre inspiratie ... sau cum sa fii inspirat!

Auzim din ce in ce mai multe afirmatii referitoare la inspiratie sau, lipsa acesteia. In orice domeniu ai activa ne place sau nu ne lovim de acest aspect. Mai mult sau mai putin. Insa totusi ... indiferent de domeniu sau de nivel ... inspiratia este, a fost si va fi importanta. Cu atat mai mult in calatoria in care eu, tu, noi suntem angrenati e nevie de acest aspect, de aceasta realitate. Ne plangem poate in anumite momente sau in anumite situatii de lipsa de inspiratie ... Zig Ziglar spunea in felul urmator: "Daca vrei sa fii inspirat, fii implicat!". Daca iti lipseste inspiratia, daca cei din jur par a avea aceasi problema, atunci e foarte probabil ca din punct de vedere logic si luand in considerare idea lui Zig ... sa lipseasca defapt implicarea.
Poate vei zice ca acest lucru e sau nu posibil iar nivelul tau de reactie sa fie unul de la moderat inspre vehement. Este insa o realitate. Si asta din cauza ca nu am intalnit personal pana acum nici un om care sa fie implicat in ceva fara ca sa aiba parte si de inspiratie. Cunoscutul scriitor Jack London spunea despre acest subiect (desi nu a cochetat niciodata cu credinta sau notiunea de divinitate) ca ceea ce trebuie facut in materie de inspiratie e acela de a actiona: "Nu astepta sa iti vina inspiratia. Ia o bata si du-te dupa ea!" Interesanta idee venita din partea unui om care se autodeclara ateist nu-i asa?
De ce? Tocmai prin prisma faptului ca nu vine de la cineva care incearca sa te convinga intr-un fel sau altul de ceva. Si tocmai prin aceasi prisma a faptului ca pana si un astfel de om recunoaste importanta si necesitatea actiunii pentru a obtine rezultatul scontat.
A fi sau nu inspirat??? Cat de des nu am auzit poate ... expresii de genul: "Ce inspirat am fost cand am facut alegerea x ..." sau "De ce farama de inspiratie am dat dovada atunci cand ..." si punem in locul lui x sau a punctelor de suspensie fel si fel de lucruri, rezultate, castiguri sau altele si altele. Ei bine ... am putea spune mult despre importanta inspiratiei, despre necesitatea ei, despre modul in care inspiratie si implicarea se intrepatrund alcatuind un intreg ce formeaza un tablou de nepretuit. Insa poate pentru ca ... aceste cuvinte pe care eu le folosesc sunt in dese randuri poate prea slabe, sau prea lipsite de stralucirea de care ar trebui sa dea dovada atunci cand vorbim de un element atat de extraordinar ca inspiratie (sau de ce nu implicare) ... ma rezum la a cita cuvintele spuse de Joseph de Guibert: "De cele mai multe ori atunci cand cineva isi urmeaza inspiratia cu si mai mult sarg, i se intampla sa aiba parte chiar de mai multa inspiratie, care sa-l solicite din ce in ce mai mult."
Iti urmezi tu astazi inspiratia? Esti gata sa faci pasul asta? Acest pas ... fie el si unul ... mic, relativ neinsemnat va determina apoi inca unul si inca unul ... si astfel poate fara sa realizezi ai pornit pe acest drum numit IMPLICARE si apoi pe cel numit INSPIRATIE. "Fara inspiratie cele mai bune puteri ale mintii raman adormite. Exista in noi combustibilul ce trebuie aprins cu scantei." (Johann Gottfried Von Herder)
Asa ca provocarea pentru tine astazi e urmatoarea: Implica-te! Actioneaza! Fii inspirat! Aceste lucruri au fost facute de atat de multi altii inainte, iar rezultatele le citesti zilnic, chiar daca aceste lucruri s-au petrecut acum atat de multi ani.
Iti doresc un sfarsit de saptamana plin de inspiratie!

0 comentarii:

Search