loading... Nuante de diversitate!
27 mai 2011 | By: Misu Radovici

Daca ...

Sufletul sensibil ... observa ceea ce se intampla in jurul lui.
Sufletul cuprins de lumina ... Il onoreaza pe TATI privind si bucurandu-se de fiecare dintre aceste mici miracole pe care, poate, in alergarea ... in goana lor nebuna ... dupa nimic ... altii uita sa le vada. Sau poate chiar mai rau, le ignora, le distrug ... devenind astfel, in cel mai patetic si josnic mod ... "ucigasi de minuni".
Nu vreau sa se inteleaga ce nu este, insa, nu pot sa vad cum parca zi de zi ... lumea in care traim e din ce in ce mai afectata de actiunile noastre sau poate neafectata datorita indiferentei ...
Citesc si recitesc capitole din Scriptura ... "Dumnezeu a creat ...", "Dumnezeu a facut ...", Dumnezeu a zis si ... a fost ...", citesc toate astea si citindu-le simt cum prin implicarea Lui Dumnezeu si-a pus in mod definitiv "amprenta" in si pe intreaga creatie ...
Intreaga creatie Il asculta ... intreaga creatie ii canta, tresalta de bucurie in momentul in care Il reintalneste ...
Dar tu sufletul meu? 
Plangi tu flamand si insetat ... atunci cand poate o zi, un ceas, o clipa nu-I simti prezenta? ... Cauti tu sa te inalti inspre Cel ce ...? Ti-ai pastrat sensibilitatea, ti-ai pastrat dorinta, ti-ai pastrat bucuria ... ti-ai pastrat respectul pentru El ... Il vezi in si prin lucrurile care te inconjoara ... ti-ai pastrat abilitatea de a-L auzi pe El ... indiferent de modalitatea prin care va alege sa-ti vorbeasca?
S-ar putea sa fii mai mult decat surprins de modul in care El va alege sa faca asta: "Daca vederea cerului albastru te umple de bucurie, daca un fir de iarba care rasare pe camp are puterea sa te miste, daca lucrurile simple ale naturii au un mesaj pe care il intelegi, bucura-te, pentru ca sufletul tau TRAIESTE." (Eleonora Duse)
Chiar daca vor exista voci in jurul tau care iti vor spune "C'mon ... get over it" (Hai, treci peste asta) ... chiar daca ... vor exista in modul cel mai insistent soapte care vor dori sa iti stinga dorul ... nu te lasa ... "jefuit". 
Ramai "bolnav" de dragoste! Pastreaza-ti sufletul ... sensibil!

0 comentarii:

Search