loading... Nuante de diversitate!
28 martie 2012 | By: Kostinush

CURAJ! TANARULE!

    Tineretea! cat de frumoasa este ea ...cata energie si cata forta creatoare sta ascunsa in aceasta perioada a vietii ....dar pe cata forta are pe atat e de scurta ...nu-i asa? 
Si totusi.... ma uit in jurul meu la aceasta generatie a "tineretii" ....si o vad atat de debusolata, de infranta,lipsita de viziune ,de forta ...si ma intreb  "unde e tineretea acestei generatii?" ...in acelas timp observ pe de alta parte o dorinta aproape feroce a generatiilor mature ....de a sterge orice urma din forta pe care o mai are aceasta generatie de "tinerete".
Tineri cu priviri imbatranite ...fara speranta..fara dorinta de a crea ceva frumos ....fara puterea de a schimba ceva prin trecerea ei prin timpul vietii.
Ma uit in schimb in CUVANTUL LUI DUMNEZEU --- BIBLIA---- ,si vad un tanar ....David.... care a primit ungerea Lui Dumnezeu si nu numai ca a primit-o a si acceptat-o....!!!!
Am observat dealungul timpului ca David este prezentat in acest moment al "ungerii" si nu numai, ca un copilas ..plapand ...fara prea multe de spus ...credeti ca a fost asa?
David un tanar ..uitat chiar de familia lui ..de tatal lui...a trecut ceva timp ..pana cand Samuel a pregatit jertfa ...au urmat tot ce trebuia...au adus jertfa...apoi au trecut la motivul principal ...."ungerea" ...sa nu credeti ca s-a petrecut asa rapid ..poate a durat o zi ,doua zile in care nici unul nu s-a gandit la David!
Si ce e mai trist ...ca si in momentul in care a trecut ultimul frate prezent ...nu si-au adus aminte de el ...incat Samuel e pus in mare incurcatura ...si insista ...cum acestia sunt toti copii tai ...nu mai ai si altii?
E ceva hai sa spun ..strigator la cer .....! cu mare greu si-au adus aminte ca mai exista inca un copil-frate- ...si mare le-a fost surpriza ...DAVID ..este cel ales de Domnul sa fie uns! 
Esti si tu cumva uitat de generatiile dinaintea ta?...nu ti se da nici o sansa ...nici lui David nu i s-a dat nici una...dar iti da Dumnezeu sansa ....ungerea, poate acum sta ascunsa in taina in sufletul tau ,in viata ta; ai curaj insa sa recunosti ca ai o ungere pretioasa in viata ta !
David nu a fost un copil cand a primit aceasta ungere ...si de ce spun aceasta ...pai sa ne gandim putin...a postori o turma de animale ,mai ales oi nu este o treaba de copil...de om slab...trebuie cu orice chip sa ai puterea unui tanar sa poti sa lupti cu animale salbatice, sa stai singur in salabaticie ,nu e o sarcina de un om cu inima usoara..trebuie sa ai o tarie in tine si asta o spun din experienta mea de copil mergand la bunici in vacante am avut ocazia in multi ani sa merg la stana de oi ...si nu e deloc o treaba de copiii.
De multe ori cand mergeam dimineata , gaseam ciobanul frant dupa o noapte in care s-a luptat cu animalele salbatice(lupii la noi),in care nu a dormit caci era atent la fiecare miscare ..sunet ..stiti se dezvolta un alt simt fiind atent la ce e in jurul tau fara sa vezi .
Credeti ca e usor sa scoti o oaie din coltii unui animal salbatic? o data ce a apucat sa rupa din animal ...si a dat cu gustul de sange ..un animal salbatic nu ii va da drumul cu usurinta ...si multi prefera sa treaca oaia la pierderi decat sa intre animalul salbatic si prada .....si acum va intreb din nou , era David un copil cand a fost uns de Samuel?
Mai mult decat atat a fost uns in mijlocul fratilor  asa spune Biblia ...si ma gandesc ca fratii acestia care au uitat de el sau bucurat tare mult de asa alegere ...o ungere facuta in timpul cat era totusi un imparat in viata si pe tron ..tu sa fii uns ca imparat de Domnul ...si cu "" de rigoare " de un batran Samuel care poate fi senil".
A fost usor pentru acest tanar David? ...aceasta ungere i-a pus viata in pericol ...si acest pericol putea veni chiar din randul fratilor sai .
A renuntat David la aceasta ungere a LUI DUMNEZEU pentru viata lui ?
Dar tu, ai renuntat? Stii tu care este ungerea Domnului pentru viata ta? David a stiut a fost uns sa fie imparat ...si a devenit un imaparat inainte de a ajunge oficial .
Ca sa ai puterea ungerii LUI DUMNEZEU in viata ta mai trebuie sa stii si care este ea !
Stii tu tanarule din care este ungerea DOMNULUI pentru viata ta?   

2 comentarii:

cella profiri spunea...

Da, m-am luptat cu asta ... insa ca sa stie de tine intervine Domnul si te scoate dureros de unde esti, dureros pentru fratii tai si ... viata intra pe un fagas numit durere si lupta si apropiere de Dumnezeu.

Nu e usor sa fii la oi.
Nu e usor sa ai frati mai mari.
Nu e usor sa fii uitat.
Nu e usor sa astepti sa te cheme la masa cu musafirii ... insa asteptarea inseamna pregatirea adevarata pentru adevarata viata.
Mersi Kos.

Kostinush spunea...

Ma bucur ca DOMNUL mangaie , asta m-am si rugat la inceputul anului ...sa fiu o magaiere pentru oameni . :* CELLA

Search