loading... Nuante de diversitate!
2 aprilie 2012 | By: Kostinush

TINERETE! CURAJ!


Curaj si iar curaj ....am ramas la acest subiect si o sa impartasesc mai departe gandurile mele din aceste zile .
Tinerete ...dar unde este ea in aceasta generatie?.....Revin la David ...din nou si din nou ..el este uns imparat dupa ce Saul este lepadat de Domnul ...Samuel sufera foarte mult din cauza acestei pierderi pe undeva ii este mentor dar apar la un moment dat cateva cuvinte interesante pe care Saul le rosteste ....el ii spune lui Samuel si nu o data "Dumnezeului tau" si repeta apasat parca aceasta scurta fraza !
Saul nu a avut o relatie personala cu Dumnezeu tot ce a avut a fost prin Samuel ...si pana la urma rezultatul este acesta.."dumnezeul" lui Samuel nu e si" dumnezeul" lui Saul !! Scara de valori nu este aceeasi si a venit caderea ....hmm... si in toata aceasta deruta si suferinta apare un tanar ...nu un copil ..DAVID ...apare prima data in momentul ungerii ..apoi mai apare a doua oara cand niste slujitori afla de el si vorbesc despre el si despre calitatile lui care sunt foarte interesante nu-i asa pentru un copil nestiutor: "1=un om care stie sa cante ;2=un om tare ;3=voinic;4=un razboinic;5=vorbeste bine;6=frumos la chip;7=Domnul este cu el !"
Acestea sunt calitatile spuse de slujitori lui Saul ...in tot Israelul au cautat si pana la urma s-a dus vestea despre..."UN OM "!
Era David un copil daca se spune despre el ca era un razboinic ..viteaz ..tare ....si acum intreb din nou ....cum trebuie sa fie un tanar ?...fara vointa ..fara putere ...asa este cumva tineretea de azi?
Vorbeste bine ....adica pe undeva te poate castiga si din "vorbe" nu numai prin "tarie" . Ca sa "vorbesti bine" trebuie sa ai ceva in interiorul tau spiritual si apoi si ceva cultura hai sa zic cunoastere .
Apare cu calitatile acestea asa de nicaieri ....nu se arata ca cineva s-ar fi ocupat de el de cand a primit "ungerea" ,Samuel nu se interesecteaza cu formarea lui David si nici nu cred ca are vreun rol in cresterea acestui tanar ...el a ramas cu o rana sangeranda dupa pierderea lui Saul ....si totusi cum a aparut David cu aceste sapte calitati asa din neant ?hmmm...incat nu s-a gasit in toata tara unul ca el si sensibil caci stia sa cante la harfa dar si razboinic cu brat tare in acelas timp cu o inima puternica netemator de nimic .
Trebuie neaparat cineva sa iti coordoneze viata pas cu pas ca sa ajungi un tanar ca David ? a avut propria lui formare ....si a dus tineretea generatiei lui pe o noua cale pe un alt drum .
Ai curaj tinerete sa iti formezi o generatie cu propriul tau drum ....cu o chemare care este numai a ta ...a generatiei tale ...si aceasta o da doar Dumnezeu ...Nu-ti fie teama sa afli care este aceasta cale pentru timpul tau ....David a stiut care este ea si a dus dupa el o intreaga generatie .
Cine esti "tinerete" si incotro te indrepti in aceasta generatie ?

0 comentarii:

Search