loading... Nuante de diversitate!
8 aprilie 2012 | By: Misu Radovici

Cuvant pentru "samaritenii milosi" ... si nu numai ...

In urma cu cateva zile la unul din articolele scrise de Kos ... am primit un comment ... mai altfel ... E vorba de o solicitare pentru un caz medical ... Stiu ce veti zice ... ohhh sunt multe din-astea in ziua de azi.
L-am citit ... am mai cautat pe net ceva detalii ... am gasit fireste ... am citit si in acele locuri ...
O poveste ... de viata ca multe altele ... unele poate mediatizate, altele poate ascunse de ochiul nostru ... Insa daca o astfel de poveste totusi iti apare inainte ... cum ai putea oare sa ramai indiferent?
In saptamana asta ... se spune ca oamenii ar trebui sa fie mai sensibili, mai deschisi, mai umani ... mai ... altfel. Dar de ce oare numai in aceasta saptamana ... de ce oare numai acum ... de ce oare numai pentru cateva zile? Poate ca nu vom putea sa ii ajutam pe toti cei ce trimit solicitari de ajutor, poate nu vom putea contribui financiar la cauza fiecaruia ... insa cu siguranta putem sa le facem cunoscuta povestea, sa le spunem ca suntem alaturi de ei, ca ii purtam in ganduri si, de ce nu, rugaciuni. Si ce daca poate nu stim sau nu am intalnit persoana respectiva ... si ce daca poate nici nu o vom cunoaste sau intalni vreodata ... cine spune ca trebuie sa facem astfel de lucruri doar pentru cei pe care ii stim sau pentru cei care ne sunt apropiati ...???
Nu o sa redau aici continutul commentului lasat ... dar va indemn ca sa faceti si voi cei ce cititi/urmariti acest blog cunoscut acest caz ... in mediile in care actionati ...
Poate nu toti dintre voi veti putea ajuta pe parte financiara ... insa stiu si sunt ferm convins ca si rugaciunile si gandurile voastre bune, de imbarbatare ... vor fi de folos acestor oameni.
"Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică? Isus i-a zis: Ce este scris în Lege? Cum citeşti în ea? El a răspuns: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău; şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Bine ai răspuns, i-a zis Isus, fă aşa, şi vei avea viaţa veşnică. Dar el, care voia să se îndreptăţească, a zis lui Isus: Şi cine este aproapele meu? Isus a luat din nou cuvântul şi a zis: Un om se cobora din Ierusalim la Ierihon. A căzut între nişte tâlhari, care l-au dezbrăcat, l-au jefuit de tot, l-au bătut zdravăn, au plecat şi l-au lăsat aproape mort. Din întâmplare, se cobora pe acelaşi drum un preot; şi, când a văzut pe omul acesta, a trecut înainte pe alături. Un levit trecea şi el prin locul acela; şi, când l-a văzut, a trecut înainte pe alături. Dar un samaritean, care era în călătorie, a venit în locul unde era el şi, când l-a văzut, i s-a făcut milă de el. S-a apropiat de i-a legat rănile şi a turnat peste ele untdelemn şi vin; apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han şi a îngrijit de el. A doua zi, când a pornit la drum, a scos doi lei, i-a dat hangiului şi i-a zis: Ai grijă de el, şi orice vei mai cheltui îţi voi da înapoi la întoarcere. Care dintre aceştia trei ţi se pare că a dat dovadă că este aproapele celui ce căzuse între tâlhari? Cel ce şi-a făcut milă cu el, a răspuns învăţătorul Legii. Du-te de fă şi tu la fel", i-a zis Isus. (Luca 10:25b-37)
"Talharii" sufletelor sau fiintelor noastre pot lua diferite forme ... in cazul acestei familii ... "talharul" se numeste MENINGIOM ... iar pentru cei ce au cat de cat un background medical ... stiu foarte bine cat de "crud" poate fi "talharul" asta ...
Asa ca pentru cei ce va simtiti ... samariteni milosi ... mergeti si faceti si voi la fel (stiti voi bine la ce ma refer) ... Fapta voastra nu va fi data uitarii ... "Cine are urechi de auzit ... sa auda" ...
Mai multe detalii despre acest caz AICI(click)

0 comentarii:

Search