loading... Nuante de diversitate!
10 octombrie 2012 | By: Kostinush

Crestinul...ca sarea in bucate

   Sarea...ce este ea? De ce ..eu crestinul sunt sare? Un subiect pe care l-am dezbatut nu de mult live la emisiunea de radio Nevoia de Cuvant.
Domnul Isus a spus ca sunt ..sare si ca atare asta trebuie sa fiu . Dar intrebarea se pune..ce intelege omul modern de astazi prin aceasta notiune?
Din perspectiva Biblica reiese ca ar fi ceva de valoare deci nu ar trebui sa trec cu vederea si sa caut intelesul prcatic al sarii pentru corp.
Suntem invatati ca sarea este ceva rau...nu-i asa ?...ca trebuie consumata cat mai putin spre deloc...si atunci vine putin in conflict cu Biblia.
Marcu capitolul 9 versetul 50 spune ceva interesant..." Sarea este buna dar daca sarea isi pierde PUTEREA DE A SARA cu ce ii veti da inapoi puterea aceasta? Sa aveti SARE in voi insiva si sa traiti in pace unii cu altii. ".Inteleg de aici ca este o putere aceasta sare...nu este ceva care iti poate face rau. 
Sarea fizica este mai mult decat un gust...ea in mod normal ar trebui sa contina mai mult de 2 elemente ,prea putin realizam importanta ei,..faptul ca cea grunjoasa cu care pun bunicile noastre muraturile este cea recomnadata spre a fi consumata...de ce?...ea contine o varietate de elemete minerale care tin corpul uman intr-un echilibru spre buna lui functionare.
 In compozitia sarii intra 37 de elemente carre participa la normalizarea celor mai importante procese fiziologioce din organism,la mineralizarea si hidratarea lui.
iodul- este responsabil de activitatea normala a glandei tiroide si a procesului digestiv.
Magneziu- previne reactiile alergice,necesar pentru asimilarea vitaminelor,stabilizeaza ritmul cardiac,controleaza nivelul de zahar din sange,asigura functionarea normala a muschilor si nervilor.
Calciul--e responsabil de coagularea sangelui,formarea tesututlui osos si muscular
Fierul- creste iminitatea,previne anemia,intra in compozitia hemoglobinei,ajuta la eliminarea toxinelor din oraganism si la transportul oxigenului catre celule.
Poatasiul- contribuie la echilibrul apei in celule si imbunatateste procesele metabolice.
Sulful-este absolut necesar pentru sinteza albuminelor si joaca un rol important in procesul iminologic al oranismului
Sodiul- mentine echilbrul acido-bazic al organismului si controleaza tensiunea arteriala.
Seleniul- regleaza glanda tiroida
Litiul- rol esential in mentinerea bunei functionari a ssistemului nervos.Are efect benefic in tratamentul starilor anxioase,depresive,atrofic cerebrale si al tulburarilor circulatorii.
Manganul- sanatatea pielii.a aoaselor si a cartilagiilor.
Si asta doar o parte din ceea ce este SAREA!Sarea de bucatarie...nu e de fapt sare ,ci doar o clorura de sodiu.Sarea naturala se compune din peste 84 de elemente care sunt prezente si in organismul nostru.Lichidul din tesuturi,sangele,lacrimile,lichidul amniotic,in care se dezvolta embrinonul,corespund unei solutii de apa cu sare.In sarea care o mancam exista doar un compenent din cele peste 84.
Fara sare nu functioneaza nimic in organism. Surplusurile nervoase pot fi transmise doar daca lichidul existent in organismul nostru contine sare eficienta. Am invatat la fizica ca sarea este un bun conductor.Daca introducem intr-un pahar cu apa distilata doua rame de la un circuit electri intrerupt si legam de ele un bec,aceasta nu se aprinde.Se aprinde in schimb,daca presaram in apa ..putina sare.
Este valabil si pentru oameni,atunci cand sunt lipsiti de energie sau de sclipiri ale spiritului. Vinovata de starea de letargie,de oboseala,de indispozitie si de incapacitatea de concentarea este-foarte adesea lipsa sarii .
Sarea este un aliment,dar unul deosebit de valoros,fiindca stimuleaza procesele de vindecare,de eliminare a toxinelor si a reziduurilor de intinerire.O cura cu solutie din apa cu sare reechilibreaza organismul si umple rezervoarele.
Este sau nu Sarea o PUTERE? Trebuie sa am in mine aceasta din punct de vedere spiritual?
Am eu valoare daca sunt SARE?
Sarea este un conglomerat de elemente care da un echilibru pentru o buna functionare...trebuie sa fiu eu cumva acest echilibru?
Sarea se consuma...deci ca atare trebuie sa fiu consumat ,asa de putini mai sunt dipusi sa dea ,sa se lase folositi spre binele spiritual al celui de langa el,...hmm..dar daca sunt sare ,sunt doar pentru mine?
 LEVETIC--cap2versetul 13-Toate darurile tale de mancare sa le sarezi cu SARE;sa nu lasi sa lipseasca niciodata de pe darurile tale de mancare SAREA,care este SEMNUL LEGAMANTULUI DUMNEZEULUI tau;la toate darurile tale de mancare sa aduci sare .
Un LEGAMANT..si o SARE!..



Sarea nu e numai un gust,este o putere,este un echilibru,este un legamant,iar eu...CRESTINUL care sunt SARE trebuie sa fiu CONSUMAT...sa fiu putere,echilibru,legamant.

0 comentarii:

Search