loading... Nuante de diversitate!
24 iulie 2013 | By: Kostinush

Who am i ?!

    Ce faci cand ai nevoie urgenta de un raspuns din partea Tatalui ,esti intr-o situatie dificila ai nevoie de o iesire insa nu se vede o usa, nici macar un mic gemulet?
Experimentez o asemenea situatie in ultima perioada a vietii mele, interesant este ca, am descoperit "fete" ale propriei persoane pe care nu stiam ca le am .
Nimic din ce lasa Tati in viata noastra nu e la voia intamplarii chiar si perioadele prin care suntem foratati sa trecem in tacere ,cu dintii stransi fara un raspuns sau o explicatie din partea Tatalui ...la "de ce-urile" noastre.
Sunt cele mai grele momente din vietile noastre, dar neaparat trebuie sa invatam lectia si de cele mai multe ori "lectiile" suntem noi. "Cine se biruie pe sine ,biruie cetati" spune un verset din Biblie ,eu as spune in varianta limbajului din vremurile noastre in care traim ,"cine se cunoaste pe sine ,biruie cetati" . Asta am aflat in ultimii ani ai vietii mele ,in incercari ,dureri , momente neasteptate si neplacute care apar in viata ,afli cine esti cu adevarat ,cum reactionezi si in general prima reactie este cea care te defineste cel mai bine.

Ma gandesc acum la Iov si la reactiile pe care le-a avut in fata evenimentelor tragice pe neasteptate din viata lui care au venit val du val fara putinta de a-si trage sufletul de a se redresa emotional ca individ ...a fost un om extraordinar a ramas in tacere multa vreme iar cand a reactionat ni s-a dezvaluit un caracter puternic.
Personal ,incerc din rasputeri sa stau in tacere inaintea Tatalui,a cerului  fara sa ma
plang fara "de ce-uri",e cel mai greu lucru pe care l-am experimentat pana acum in viata mea,sa fiu multumita cu situatia in care ma aflu fara sa cartesc in mintea mea in sufletul meu ,fara sa scriu fara sa vorbesc cu nimeni despre ceea ce imi framanta fiinta.
Inteleg ca  noi,crestinii practicanti ne-am transformat in bocitoare,cu strigate mari cand poate ar trebui sa stam in tacere si nemiscati  in pace inaintea cerului,e cel mai greu lucru pe care il poti face ,asa cum a stat poporul evreu in fata marii Rosii intr-o situatie fara iesire au inceput sa strige sa isi boceasca decizia care au luat-o de a pleca din Egipt, raspunsul a fost "sa stea linistiti" ,in tacere cum ar veni  nemiscati in situatia data.
Poti tu, sa faci asta in situatia dificila in care te afli,pot eu sa fac asta cand valurile vin unul dupa altul?
Ce sunt eu in momente de criza ,sunt un Iov? hmm... atunci posibil ca la finalul perioadei de criza si tacere a cerului in viata mea sa am binecuvantarile pe care Iov le-a primit, insa perioada acelei crize nu a fost scurta  hmm... si a trecut cu bine examenul daca pot spune asa ,intrebarea este cate astfel de examene au venit si au trecut prin viata noastra fara sa le trecem satisfacator, asteptam binecuvantarile lui Iov insa ele nu vin,  din nou crize in viata noastra...si situatii grele.
Suntem dispusi sa invatam ceea ce Tati vrea sa ne invete prin fiecare situatie ce apare in viata noastra?
Strang din dinti si raman in tacere ,caci vreau sa invat cine sunt cu adevarat ,tu vrei asta ?0 comentarii:

Search