loading... Nuante de diversitate!
6 martie 2014 | By: Kostinush

Sa nu mi se tulbure inima !

Iti este frica de ziua de maine? Te uiti in jurul tau si iti spui ..."ce mai vine"?  Oare mai este loc pentru tulburari si mai mari decat sunt deja? Sa nu vi se tulbure inima ,"sa nu va inspaimantati" spune Domnul Isus in evanghelia scrisa de apostolul Matei. (capitolul 24-vs.6) Toate trebuie sa se intample, sunt cuvintele rostite in aceasta evanghelie, cuvinte care ne lasa impresia ca, noi crestinii ar trebui sa reactionam la aceste evenimente din zilele de pe urma ca la ceva normal ,fara prea multa drama din partea noastra. Insa am observat ca, reactiile noastre ,atitudinile noastre sunt cu totul altele decat cele asteptate. Facem drame ,peste drame si aratam  spre evenimentele ce se petrec ,strigam oamenilor "Uitati-va...e asa cum spune Biblia ,sfarsitul e aproape!". Si cate si mai cate le strigam oamenilor chinuiti si asupriti de propriile lor necazuri.
E corecta aceasta atitudine?
E atat de interesanta prezentarea facuta in evanghelia dupa Matei ,cand este intrebat Domnul Isus exact despre aceste situatii ,despre deznodamantul lumii. De observat ca si atunci oamenii erau interesati de mersul lucrurilor ,nu numai acum . Insa pledoaria pe care o face Christos la iesirea din Templu e deosebita ,ceva la care nu te-ai astepta, imi pare ca aici in capitolele 24 si 25 e aflata inima lui Dumnezeu ,esenta a ceea ce este El,Tatal meu.
Spre surprinderea mea vorbeste foarte putin de ceea ce va fi cu lumea ,imi lasa impresia ca nu prea IL intereseaza evenimentele pe care noi le urmarim cu ochii cascati de uimire si spaima. 

De ce spun asta?
Pentru ca vorbeste de caderea Templului ,sa nu fim inselati de christosi falsi,spune de proroci mincinosi practic de ceea ce implica lucrarea Lui , implicarea crestinului in evenimente ,unde se afla el in toate acestea.
Un verset interesant apare in versetul 26 parca e aruncat acolo asa la intamplare " Deci daca va vor zice: "Iata-L in pustiu", sa nu va duceti acolo! "Iata-L in odaite ascunse", sa nu credeti.  " Ce inseamna toate astea in contextul celor spuse de Domnul Isus pana aici?
 M-am intrebat de ce pustiu ,de ce odaite ascunse?   

  Stiu ca nici un cuvant spus si scris in Biblie nu este la intamplare, asadar care a fost motivul pentru care au fost rostite aceste cuvinte in felul acesta?
Ce m-ar putea determina ca om sa il caut pe Christos in pustiu ,unde nu este nimic,nu este apa asadar nimic de baut ,nimic de mancat. Privesc mai departe acest tablou interesant si o vad pe femeia samariteanca langa fantana unde era Domnul Isus . Aici ne spune ca, El este Apa care produce viata in fiinta omului ,  asadar nu IL pot gasi intr-un pustiu.   Interesant este ca, tot in acest capitol Isus spune ca "evanghelia Imparatiei" va fi propovaduita in toata lumea in acest punct  istoric va veni sfarsitul, inteleg  ca nu evenimentele din lume sunt semnul venirii Lui ci evenimentele din Imparatia Lui sunt semnul prevestitor al sfarsitului. Asadar ce cauta oamenii intr-un pustiu dupa un christos fals,ce cauta oamenii in odaite ascunse?
Sunt oamenii lumesti intersati sa caute proroci mincinosi,christosi falsi ? E evident ca nu . In acest caz tot despre noi ,crestinii vorbeste si atrage atentia ..."aveti de grija!"  Nu  umblati prin pustiuri cauntand sa va mantuiti fara mine, prin fortele voastre proprii.

 De ce sa Il  caut pe Dumnezeu  odaite ascunse? Insa privesc cu uimire la acest tablou ! Si stiti  de ce? Pentru ca acest tablou parca il recunosc . Tu nu? 
Daca lumina Lui arde in mine ,cum as putea sa o tin ascunsa intr-o odaita? As vrea sa o vada toata lumea ca pe un far in noapte . Pe cine as mai ajuta daca ma inchid si stau ascuns? El ,Christos nu sta ascuns in biserici,"odaitele noastre" ca ceva tainic si de neanteles ,de negasit. Ci vrea sa fie aflat ,gasit ...chiar mai mult scrie in cartea Apocalipsa ca vine si bate la usile "odaitelor noastre".   Sa nu credem asa ceva  ,ca El poate fi ascuns si de negasit ,aceasta este vestea buna din timpurile vremurilor din urma. 
El ,Isus Christos este Apa Vie,in El gasesti Viata, iar mai apoi poate fi gasit  in tot ceea ce este El nu are nimic de ascuns. 

 0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariul tau!
Thank you for your comment!

Search