loading... Nuante de diversitate!
19 aprilie 2014 | By: Misu Radovici

Gaseste ...

Intr-o zi ca cea de astazi ... lumea iudaica era impartita. Pe de-o parte clasa politico-religioasa avea un moment de respiro pentru ca una din problemele lor parea a fi fost rezolvata. Pe de alta parte cei ce urmasera un Galilean ... traiau ascunsi, suferind ceea ce parea a fi "deceptia secolului".
Totul avea insa sa mai dureze ... doar cateva ore. De ce? Pentru ca urma sa vina o noua dimineata ...
Dimineata in care pentru moment nimeni nu mai stia ce sa creada, apoi dimineata in care aparea anumite zvonuri ... ce urma sa se transforme in ziua in care durerea unora devenea bucurie, iar bucuria altora urma sa fie umbrita de evenimentul cel mai maret al Universului. Fugarii ascunsi in camarute, fugarii ce au luat drumul "exilului" in afara Ierusalimului ... persoane cu inimile si sperantele frante, persoane ca mine si ca tine au invatat o lectie ce ne este expusa si noua prin cuvintele lui Joseph Campbell: "Gaseste in sinea ta un loc in care se gaseste bucurie si bucuria va arde toata durerea."
Revenind in prezent ... la mine, la tine, la persoanele care traiesc in jurul nostru (sau de ce nu pe planeta asta) ... trebuie sa spun ca ... cu siguranata si in viata ta sunt (sau vor fi) momente in care simti, crezi ... ca totul se naruie. Insa nu uita ca in cele mai multe cazuri, totul se poate schimba radical in foarte scurt timp.
Trebuie doar sa fii dispus sa ai atitudinea potrivita si ... sa gasesti locul potrivit in care ai stocat bucuria, credinta si increderea ca totul va fi bine! Imi plac foarte mult cuvintele lui Khalil Gibran care spune ca: "Viata ta nu este determinata de ceea ce viata iti scoate in cale, cat despre atitudinea pe care tu o aduci vietii; nu atat de mult de ceea ce ti se intampla, cat despre modul in care mintea ta priveste la ceea ce se intampla."
Chestia zilei: Bucura-te ... !!!
E o provocare! Nu te da batut, chiar si atunci cand situatia pare a fi fara iesire!

0 comentarii:

Search