loading... Nuante de diversitate!
15 apr. 2014 | By: Misu Radovici

Specialisti in ... imposibil!!!

De cate ori nu auzim in ziua de astazi ca atat de multe lucruri sunt sau par imposibil de realizat. Cat de repede uitam ca acelasi lucru se spunea si in urma cuy sute sau mii de ani. Ca atat de multe lucruri sunt imposibil de realizat, gandit sau conceput. Si totusi ele sunt o realitate cotidiana pentru fiecare dintre noi astazi. Si atunci de ce am continua sa sustinem imposibilitatea situatiilor, lucrurilor sau aspectelor care acum ni se par de netrecut. Sa fie oare tocmai din faptul ca e mai usor sa zicem ca e imposibil si sa mergem mai departe? Sa fie oare pentru ca nu vrem sau nu avem timpul necesar specializarii in imposibil? Sa fie oare teama care ne impanzeste inima? Sa fie oare ... fuga de raspundere? Sa fie oare ...
Ei bine, citeam in urma cu cateva saptamani un gand fabulos a lui Theodore Roethke care spunea ca "Ceea ce avem nevoie sunt mai multi oameni care sa se specializeze in imposibil.". Pare la o prima privire greu de realizat nu-i asa. Insa sa nu uitam ca intr-o zi asemanatoare cu cea de azi ... Cineva deschidea un drum imposibil de imaginat pentru om acum aproape 2000 de ani. Cineva ... un specialist al situatiilor imposibile ... deschidea pentru fiecare dintre noi ... o usa de har.
Si daca Acel Cineva e azi parte integranta a vietii mele si, de ce nu, a vietii tale atunci de ce ai fi tu mai putin, de ce ai accepta sa fii altceva decat un specialist in situatii imposibile?
E o intrebare la care singurul care poate raspunde cu onestitate ... esti tu sau sunt eu.
Poate ti se par lucruri simple, poate ti se par lucruri complicate, poate ca vei cauta sa gasesti scuze, motive sau de ce nu, sa incerci sa iti diminuezi rolul in tot tabloul acesta ce se construieste in jurul tau. Nu uita insa ca ... degeaba ai 999 de bucatele de puzzle puse cap la cap ...
Tabloul nu e complet fara tine. Da, tu esti piesa 1000, esti piesa care completeaza tabloul, esti piesa fara de care ... oricat de interesant sau frumos poate fi un tablou ... el nu e gata. Iti pare imposibil de imaginat? Ei bine poate ar trebui sa te specializezi in situatii imposibile.
Imi place foart mult un gand ... chiar daca el apare sub titulatura anonima ca si autor ... gand ce exprima urmatoarele: "Nu astepta momentul perfect. Ia fiecare moment si fa-l perfect."
Ei bine, ia ziua de azi, ia gandurile acestea, ia soaptele necontenite din sufletul tau si ... actioneaza! Chiar daca pare imposibil, nu renunta, nu te da batut!
Vrei sa afli unde se termina posibilul si unde ar trebui sa inceapa imposibilul? Ei bine atunci iti recomand cuvintele spuse de Arthur C. Clarke despre acest lucru el spunand ca: "Singurul mod de a afla limitele posibilului este sa treci dincolo de ele in imposibil."
Imposibil??? Pe bune???
E o provocare! Provocarea ta de azi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariul tau!
Thank you for your comment!

Search