loading... Nuante de diversitate!
12 ianuarie 2018 | By: Misu Radovici

RIME sau altfel spus "It's Okay To Walk Away"!

De cele mai multe ori oamenii se subestimeaza atunci cand cineva se indreapta spre ei prezentandu-le propriile idei cu intreaga viteza si forta pe care o poseda, incercand sa-si impuna (oarecum) crezurile si interpretarile anumitor situatii de viata sau alte lucruri asemanatoare peste viata si fiinta ta, fara ca tu sa fii cerut in vreun fel astfel de lucruri.
In situatii de genul asta ... e chiar okay daca alegi sa faci ceea ce spune o vorba de peste ocean si anume sa "walk away". Nu trebuie sa te simti rusinat ca faci asta, nu trebuie sa te simti vinovat ca ai ales un astfel de raspuns. Si asta nu neaparat pentru ei ... ci pentru tine!
Daca o alta persoana incearca sa te raneasca, fie si doar verbal, si tu nu ai vrut sa ai niciodata un astfel de tip de discutie, daca atunci cand discuti cu cineva vezi ca nu se poate respecta "legea dialogului" sau observi in timpul conversatiei lipsa de argumente clare, logice si/sau cu baza solida in adevar ... atunci nu ai de ce sa te simti vinovat ca parasesti acea discutie sau ca alegi sa ignori aceasta tipologie de persoane.
Oamenii de genul acesta NU MERITA timpul tau sau cuvintele tale pentru ca tot ceea ce au in ei sunt doar intentii meschine. Nu te amagi ca o sa ii schimbi cumva ... intr-un mod miraculos ... Asta nu se va intampla niciodata. Eventual, the other way around, da! Ei te vor schimba pe tine, in cazul in care nu esti ferm ancorat in a te cunoaste, a stii cine esti si ce esti.
Acesti oameni nu pot empatiza, au dificultati majore in a intelege ce se intampla cu ei, daramite cu ceea ce se intampla in jurul lor, dar pentru a-si masca lipsurile si neajunsurile ... isi "scuipa" putinul pe care-l au/cunosc ca pe absolut valabil pentru toti cei din jur.
Imi plac extrem de mult cuvintele lui HARPER LEE care are o abordare excelenta a tipologiei de relatie interumana atunci cand afirma: "Nu poti intelege pe altul daca nu privesti lucrurile din punctul lui de vedere, daca nu-ti pui papucii celuilalt si nu umbli putin cu ei."
Un om de valoare, un om dispus sa asculte si sa vada dincolo de orizontul propriei persoane va stii cum sa abordeze fiecare situatie, fiecare persoana. Respecta-te indeajuns incat sa stii ca poti pleca, ca te poti departa de tot ceea ce nu iti (mai) e de folos, de tot ce nu te mai ajuta sa cresti, de tot ceea ce nu te ajuta sa devii mai bun (pentru tine si pentru ceilalti), de tot ceea ce te poate desparti de ceea ce conteaza cu adevarat.
Daca in drumul tau intalnesti oameni de genul acesta, dispusi sa asculte si sa vada dincolo de propriul orizont STAI LANGA EI SI INVATA TOT CE POTI! Dar daca pe calea pe care mergi iti rasar, din loc in loc (mai rar sau mai des), oameni ce prezinta cealalta tipologie atunci, dragul meu, trebuie sa stii ca ... IT'S OKAY TO WALK AWAY!

0 comentarii:

Search