loading... Nuante de diversitate!
20 octombrie 2010 | By: Misu Radovici

Anotimpuri ...

Ploaia a inceput incet incet sa ne "invadeze teritoriul" ... Temperaturile au scazut in mod constant. Ne gandim din ce in ce mai des cum sa ne protejam importiva "sezonului rece". Adoptam tot felul de masuri ... fie traditionale, fie de alta natura. Incercam sa ne protejam pentru ca prin natura noastra suntem fiinte termo-sensibile. Asa am fost creati si parca pe masura ce timpul trece, iar noi ca oameni si societate evoluam ... suntem parca si mai sensibili si mai expusi acestor schimbari. 
Si daca pentru ceea ce se numeste "trup" ne luam atatea "masuri de protectie" ... oare cu cat mai mult ar trebui sa ne pregatim si sufletul pentru atunci cand in viata noastra in interiorul sufletului nostru va incerca sa "navaleasca" ... "sezonul rece".
Fie ca vrem, fie ca nu ... "sezonul rece" va veni ... va incerca sa-si faca loc in sufletul nostru ... dar daca suntem si vom fi/ramane persoane vigilente si intelepte vom stii ca pe langa trup va trebui sa pregatim si sufletul. Exista "sezoane si sezoane" ... momente de bucurie ... de victorie ... dar si de lupta, de asteptare, de incertitudine. In acele momentre de "sezon rece" trebuie sa ne amintim ca ... atitudinea nostra IN acele momente poate face diferenta intre un final "calduros" ... un final fericit ... sau alternativa unei "ierni lungi si geroase" ...
Figurativ? Da, figurativ. De ce? Pentru ca prea putin ne mai motiveaza si misca lucrurile simple. Senzational? Nicidecum. Poate doar prin prisma faptului ca inima e cea "care vorbeste" si face asta la un nivel care poate e de prea putine ori explorat. Poate ar trebui sa ne amintim ca ea poate vorbi ... poate sa ne sensibilizeze ... poate sa fie flacara care sa incalzeasca un suflet ... in "sezonul rece".

Va doresc sa aveti parte de un "anotimp minunat al inimii"!

0 comentarii:

Search