loading... Nuante de diversitate!
22 octombrie 2010 | By: Misu Radovici

Da valoare timpului ...

Se apropie un nou sfarsit de saptamana ... O noua saptamana se incheie ... Timpul trece ... Romanii aveau o vorba: "Fugit irreparabile tempus" ... si in jurul nostru daca ne uitam asa pare sa fie. Timpul pare sa treaca mai repede ca altadata ... parem a avea mai putin timp disponibil. dar oare chiar atat de "irreparabile" sa fie aceasta trecere? Citeam in Scriptura cuvintele care zic: "Rascumparati vremea (timpul) ..."De ce sa-l rascumperi? Nu e oare timpul ceva ce primesti in fiecare zi ca dar? Timpul este intradevar un dar, insa poate fi asa de lesne risipit. 
Timpul e valoros pentru mine ... ar trebui sa fie valoros (chiar foarte valoros, poate cel mai valoros) si pentru voi ... Ceea ce facem cu viata noastra se face in timp ... iar timpul petrecut cu EL este singurul care ramane folositor ... adevaratei mele fiinte - SUFLETUL. Asa ca in modul cel mai sigur pot afirma ca "timpul trece in mod ireparabil" doar atunci cat acele clipe sau momente sunt petrecute departe de EL ... atunci cand asemenea unor briganzi ... incercam sa ne jefuim propria fiinta de un timp de calitate ... de un timp care sa aiba un efect pozitiv asupra ... prezentului, dar poate mai ales, asupra viitorului nostru.
Imi doresc ca pentru acest sfarsit de saptamana (primul pe care-l pot petrece acasa dupa multa vreme) sa pun mai mult timp la dispozitia Lui ... si la dispozitia familiei ...
"Felul cum intrebuintam timpul liber ne tradeaza caracterul." spunea in urma cu multe secole Gaius Plinius Secundus.
Timp ... caracter ... eu ... tu ... decizii intelepte ...

0 comentarii:

Search