loading... Nuante de diversitate!
8 octombrie 2010 | By: Misu Radovici

Incurajeaza pe cineva ...

Omul are o "putere" interesanta pe care insa o foloseste atat de rar. Foloseste de-a lungul vietii multe metode pentru a reusi la nivel de individ, la nivel economic, social si, de ce nu, chiar si la nivel spiritual. Insa aceste metode sunt aproape de fiecare data cu un mic substat egoist. Poate o sa va intrebati de ce sau cum adica. Simplu ... fiecare din acele metode vizeaza reusita individuala sau, daca e vorba de familie, reusita colectiva din care acel individ e punct central.
Si totusi mai exista o "putere" care se numeste INCURAJARE. Ea poate fi folosita atat la nivel personal ... insa functioneaza cu rezultate extraordinare atunci cand e vorba de cei din jurul nostru. De cate ori nu am spus o vorba relativ simpla unei persoane din anturajul nostru si am vazut acea persoana revigorata ... si gata de a porni din nou mai puternica, mai pregatita ...
Incurajarea e un factor principal atunci cand vine vorba de comunitati. Fie ca esti aproape sau departe de cineva tehnologia iti permite acum sa pastrezi legatura cu persoane de la zeci, sute sau chiar mii de kilometri distanta. Zilnic exista persoane care trec prin situatii si situatii ... unele bune altele mai putin bune sau, poate, chiar realmente "oribile". Zilnic sunt persoane care sunt "down" la capitolul moral. Persoanele respective pot fi prietenii nostri sau persoane complet necunoscute. Insa ceea ce pot avea aceste persoane in comun ... sunt EU sau poti fii TU. Conteaza atitudinea pe care o ai fata de acesti oameni? Eu cred ca da. Si as putea spune cu mana pe inima cand zic ca acel da ar trebui sa fie de fapt un DA.
Incurajeaza pe cineva azi ... incurajeaza pe cineva in fiecare zi. E o dovada a faptului ca acea persoana nu e o persoana oarecare ... si inseamna deasemenea ca tu nu esti o persoana oarecare, ci esti o persoana care stii ce inseamna suferinta, o persoana care intelege ce este aceea o mangaere ... Inseamna ca esti un fiu al Aceliua care e mangaierea si incurajarea suprema.
Nu uita incurajeaza pe cineva ... azi ... si in fiecare zi!

0 comentarii:

Search