loading... Nuante de diversitate!
19 iunie 2011 | By: Misu Radovici

Slow down!

Ritmul vieţii de zi cu zi este tot mai rapid. La orice banca poţi semna pentru un credit şi printr-un sistem foarte ingenios contul tău va fi alimentat în 8 până la 10 secunde de la semnarea cererii, economisind astfel timp. Pe multe autostrăzi, vei găsi oameni care sunt gata să îşi rişte viaţa pentru a economisi câteva secunde. Toată lumea se grăbeşte. Am citit că vânzările de suc de portocale îngheţat sunt în scădere pentru că oamenii nu mai au răbdare să aştepte până se dezgheaţă! Într-un articol din ziar se spunea ‘’ Oamenii de astăzi sunt încurcaţi, stresaţi şi supra-aglomeraţi. În lumea de astăzi barierele dintre muncă şi familie dispar. Fiecare este mobil şi  fiecare moment al zilei îi este planificat cu grijă: şcoală, activităţi după  orele de şcoală şi 10-12 ore de muncă pe zi. Acest stil de viaţă ca într-o oală de gătit sub presiune este atât de recent, încât antropologii acum îl studiază pentru a vedea cum ne va afecta’’. 
Care sunt EFECTELE UNUI STIL DE VIAŢĂ GRĂBIT
•Simţi mai mult stres.
•Îţi pierd bucuria.
•Nu mai eşti atât de productiv.
•Nu-l poţi auzi pe Dumnezeu (sau dacă chiar Îl auzi Îl auzi extrem de slab, extrem de rar).
CUM SĂ ÎNCEPI SĂ-ŢI ÎNCETINEŞTI RITMUL
*Stopează dorinţa care te împinge spre a vrea mai mult. Fii cinstit. Ce te conduce sau te motivează? De ce întotdeauna doreşti să ai MAI MULT? "Mai bine o mână plină de odihnă, decât amândoi pumnii plini de trudă şi goană după vânt" (Eclesiastul 4:6 ). Ambiţia este un lucru bun, dar ambiţia fără control şi care nu ţine seama de valorile pe care le respecţi, este unul dintre cele mai distructive lucruri care ne înconjoară.  
Principala motivaţie care stă în spatele celor mai mari realizări este nesiguranţa. Dovedim ceea ce merităm prin ceea ce facem. Atât timp cât vei confunda ceea ce meriţi cu munca ta, vei fi întotdeauna grăbit şi nemulţumit. Fii mulţumit cu ceea ce eşti şi al cui eşti. Nu mai face comparaţii.   
*Învaţă să spui NU.  Aceasta face cât un seminar pe care ai fi dispus să plateşti foarte mult despre managementul timpului, cuprins într-un singur cuvânt: NU. Mulţi dintre noi alegem graba ca un stil de viaţă. Doar spune NU. "Este o cursă pentru om să facă în pripă o făgăduinţă sfântă, şi abea după ce a făcut juruinţa să se gândească’’ ( Proverbe 20:25 ).  Avem liste cu ‘’Ce avem de făcut’’. Eu cred că avem nevoie de liste cu ‘’Ce să nu facem’’! Numeşte aceste liste ‘’Ceea ce contează mai mult’’. Exersează încetinirea. Scoate-ţi ceasul de pe mână 24 de ore, sau parchează în locul cel mai îndepărtat din parcarea unui supermarket şi mergi pentru a plăti unde este rândul cel mai mare. Încetineşte!
*Ascultă porunca a patra. Biblia este plină cu principii pentru a trăi. Aceste principii se află acolo pentru a ne proteja şi pentru a ne face viaţa mai uşoară şi mai puţin stresantă. ‘’Să lucrezi şase zile, şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău’’ ( Exod 20: 9-10 ). Odihna este o prioritate alături de ‘’să nu ucizi’’ şi ‘’să nu furi’’. Alege-ţi o zi pentru a te reface în fiecare săptămână. Foloseşte această zi pentru a-ţi odihni trupul, a te reîncărca emoţional şi pentru a-ţi refocaliza spiritul pe închinare. Pe măsură ce vei petrece mai mult timp cu Dumnezeu, cu atât vei deveni mai relaxat.
*Aşteaptă ca temporizarea să o facă Dumnezeu. Este graba întotdeauna mai bună? Nerăbdarea înseamnă lipsa încrederii în Dumnezeu. Ştie Dumnezeu mai bine- sau noi? Răspunsul la această întrebare va schimba în mod dramatic nivelul tău de stres. Dumnezeu are un plan şi un program pentru viaţa ta. ‘’Orice lucru El îl face frumos la vremea lui…măcar că omul nu poate cuprinde, dela început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu’’ (Eclesiastul 3:11).

0 comentarii:

Search