loading... Nuante de diversitate!
15 februarie 2012 | By: Kostinush

EDELWEISS !!

  Am stat in cumpana ...ce as putea spune de "Ziua Indragostitilor" , multe as spune , dar nu vreau anul acesta si nu numai anul acesta sa ma arunc in polemici de tot felul ...doar atita vreau sa spun ca ziua de 14 februarie e o zi a martirajului acestui preot Valentin ...o zi in care a fost ucis ...pentru ca a indraznit sa nu se supuna legilor romane de pe atunci ...aceasta zi de 14 era o sarbatoare in sistemul roman care dadea voie la concubinaj era o lege in sensul acesta ..sa sa se incerce sa vada daca se potrivesc ...si aceast lege era incununata cu o sarabatoare in care aveau voie si se alegeau astfel de cupluri . Ei bine crestinul Valentin s-a opus cu vehementa acestor practici ,chiar daca i s-a interzis sa oficieze casatorii ,el a mers mai departe in ceea ce Domnul i-a dat sa faca ,si finalul a fost maritiul sau intr-o zi in care se sarbatorea concubinajul ...probabil romanii au ales aceasta zi sa fie dat de exemplu si celorlati crestini care ar fi indraznit sa nu se supuna legilor romane.
Aceasta ar fi pe scurt ziua de 14 februarie ,si ar fi bine sa ne amintim de "Valentin" asa cum a fost el , un crestin martir ,care a platit cu viata pentru credinta in Domnul Isus.
Dar nu despre asta as vrea sa vorbesc astazi ....azi dimineata m-am trezit cu un cantec in inima si m-am gandit "Doamne dar ce poate sa fie?" e un cantec frumos , ca o dezmierdare ,care intradevar exprima in filmul in care e cantat tot ce poate fi mai frumos in viata , ti se taie respiratia ,mie sigur , de cate ori este cantat in acea scena ! 
Am stat si am meditat ...un cantec care exprima o lume de mult pierduta ,"o gradina" dupa care multi dintre noi tanjim si ne este dor de ea nu-i asa ? O lume in care omul avea valoare ...si isi cunoastea bine valoarea,avea caracter ,principii si nu se abatea de la ele nu-i asa ? .....Aceasta lume s-a pierdut in razboaie , durere,suferinata,moarte!
Dragostea,iubirea  .....sentimente frumoase pervertite asa de mult azi ,sentimente care au ca baza credinta,valoarea,caracterul,....deci pana aceste valori nu revin in oamenii acestei societati ....nu vom mai vedea,sau vom vedea tot mai rar aceste sentimente nobile .
Nu poti iubi fara credinta,fara fi un om de caracter si tristetea si suferinta acestei lumi este ca si-a pierdut valoarea ....nu mai are sare ,nu mai are gust.
Vrei sa fi tu sarea si gustul acestei lumi ? 
Edelweiss ....ce cantec frumos ...o floare atat de rara si de gratioasa ...care indrazneste sa infloreasca in niste conditii atat de extreme ..o floare rara , un cantec plin de iubire ...
Floare de colt ....imi doresc sa aveti in vietile voastre o astfel de iubire ....rara ,care creste in conditii extreme ,pare atat de fragila si totusi este atat de puternica prin insasi aparitia ei ! 
Iubirea ....ca o floare de colt ..trebuie sa urci pe munti ...pe stanci in locuri greu accesibile ca sa o poti gasi ,sa ai curaj sa strabati poate prapastii, sa treci de pe un versant pe altul al muntelui ...da.. EDELWEISS...o floare rara care asteapta sa fie gasita ..de tine.. in acele conditii extreme . 
Esti pregatit sa o cauti ....sa infrunti versantii muntilor sa o gasesti ? ...poate vei cadea ...poate te vei rani ...dar ea este acolo si te asteapta !  

0 comentarii:

Search