loading... Nuante de diversitate!
21 noiembrie 2012 | By: Misu Radovici

Incurajarea ... incotro????

"Incurajarea e un lucru nemaipomenit. Poate schimba in mod actual cursul unei zile, a unei saptamani sau a unei vieti." (Chuck Swindoll)
Incurajarea ...
Un lucru atat de neinsemnat, relativ, un lucru care aparent nu costa nimic, insa are o influenta imensa in viata unei fiinte umane. Incurajarea ... lucrul de care fiecare din noi vom avea nevoie, mai devreme ... sau ... mai tarziu. Si cum ar putea sa se intoarca la tine o "paine" pe care "n-ai aruncat-o pe ape"?
Ce e asa deosebit la incurajare? De ce e important sa o daruim atunci cand e necesara? Foarte simplu ... Raspunsul se ascunde in inimioara ta.
O stiu eu, o stii si tu ...
De cate ori nu ti-a tresaltat inima, sufletul ... de cate ori nu sa ivit pe fata ta un zambet atunci cand ... in cel mai "magic" mod posibil ... ai primit cuvinte de incurajare. Cu cat mai mult ... daca asta s-a intamplat ... fara ca persoana care ti-a transmis incurajarea sa nici nu aiba habar ca poate iti era necesara ...
Sau poate ca stia ... tocmai de aceea ai si primit-o!
Tati lucreaza in chip misterios si nebanuit cu fiecare dintre cei care au o ureche "acordata" si un suflet sensibil.
Se pot spune multe cuvinte despre incurajare ... se pot scrie mii ... sute de mii de romane, carti sau, de ce nu, foiletoane, pe langa cele care sunt deja scrise. Insa nimic din toate acestea nu vor ascunde ... sau nu vor putea descoperi mai adanc ... taina aceasta imensa ... nevoia de a incuraja si de a fi incurajat.
Scriptura e plina de incurajari, imbarbatari ... suntem incurajati in si la toate nivelele ...
Si daca ... EL ... a facut asta cu noi ... de ce oare n-am face-o noi cu semenii nostri? De ce ne-am zgarci ... de ce am fi egoisti ... la acest capitol ... mai ales ca am primit "fara plata"?
De ce?
Sunt multe "de ce"-uri pe care le arunca omul in neant ... multe dintre aceste "de ce"-uri nu au nici sens, nici noima. Poate ca ar trebui sa ne indreptam inspre intrebarile care conteaza.
Elisabeth Harrison spunea: "Oamenii care intorc progresiv lumea pe dos sunt cei care incurajeaza mai mult decat critica."
A incuraja e o alegere ... in fiecare zi, in fiecare moment ... de fiecare data!
Depinde si de tine ...

0 comentarii:

Search