loading... Nuante de diversitate!
19 decembrie 2012 | By: Misu Radovici

Cuvinte si ... cuvinte!

"Words must be weighed, not counted." (Cuvintele trebuie cantarite, nu numarate.)

Un lucru interesant in ziua de azi este acela ca se spun foarte multe. Se folosesc multe cuvinte in a exprima foarte multe lucruri, idei, concepte ... si in foarte multe cazuri se folosesc extrem de multe cuvinte pentru a ascunde un fapt interesant ... a spune defapt nimic.
Aici e defapt "chinul" prin care multi trebuie sa treaca pentru a ascunde situatii deficitare.
Un om intelept insa va stii sa cantareasca aceste cuvinte, in loc de a se uita la abundenta numarului lor. C.S. Lewis spunea ca: "Ceea ce vezi si auzi depinde foarte mult de locul in care stai (te afli); deasemenea depinde de ce fel de persoana esti."
Cat adevar, nu-i asa?
Se apropie sfarsitul anului ... si cunoscand una din "traditiile" umane ... vor incepe bilanturile si planificarile ...
Te vei uita in urma sa analizezi ce om ai fost, cum ai reactionat, vei cumula plusurile ... si vei incerca sa planifici moduri de a scapa de minusuri ... Vei lua hotarari noi pentru ca nu-i asa ... e un lucru pe care il faci aproape an de an, de fiecare data, acum la vremea bilantului ...
Cand iti vei face bilantul, nu uita: "Cuvintele trebuie cantarite, nu numarate." Nu folosi sute, mii de cuvinte pentru a exprima in mod pompos cine esti sau ce vrei sa ajungi, ori unde ... ci alege cuvinte cu greutate ... cuvinte care sa iti dea greutate, cuvinte cu care sa te ancorezi mai mult in Cel ce e CUVANTUL ...
Daca tot esti la perioada bilantului ... numara chibzuit ... analizeaza bine ... alege intelept deoarece conform spuselor lui John C. Maxwell: "Noi suntem cei ce alegem ce atitudine sa avem in fiecare moment. Este o alegere continua."
Alegerile care le faci vor determina atitudinile tale si cuvintele tale. Cuvintele tale te vor reprezenta, vor deveni fapte, vor deveni parte din ceea ce esti ... vor deveni tu. Vei determina ... finalul tau ... prin alegeri, atitudini sau cuvinte. Un simplu exemplu din istorie ... Daniel 5:25: "Iata insa scrierea care a fost scrisa: Numarat, numarat, cantarit si impartit!". 
Un sfarsit ... si un nou inceput!

0 comentarii:

Search