loading... Nuante de diversitate!
20 aprilie 2014 | By: Kostinush

"Tetelestai!" ...."S-a ispravit!"

" S-a terminat!" "S-a ispravit!"

 Ultimele cuvinte rostite de Domnul Isus pe Cruce . Ohh...,si cat de importante sunt ele ,cata greutate sade in ele ,au strabatut intreg Universul pana s-a cutremurat . In limba greaca aceste cuvinte apar scrise sub cuvantul " Tetelestai !" care inseamna platit in totalitate.
Acum ceva vreme mi-am pus mie si altora aceasta intrebare : La ce s-a referit Domnul Isus cand a rostit aceste cuvinte "s-a terminat!" ? Cu ce s-a terminat ? Cu viata Lui,cu suferinta Lui ,cu lucrarea Lui...l-a asta s-a referit? El stia ca v-a invia pentru ca nu-i asa ca Fiu nu era strain de planurile lui Dumnezeu.(asa cum nici noi nu suntem straini de planurile lui Dumnezeu cu viata noastra)
Iata ca, acest cuvant in greaca ne da raspunsul ...Tetelestai ! Platit in totalitate!

S-a terminat cu legea care ne despartea de Tata,fiecare datorie facuta de omenire  a fost platita. Suntem liberi sa traim fara teama condamnarii,fara frica de pacat ,fara groaza de moarte. S-a platit o data pentru totdeauna ("fiindca prin moartea de care a murit, El a murit pentru pacat, o data pentru totdeauna; iar prin viata pe care o traieste, traieste pentru Dumnezeu. (Rom.6:10)) intreaga mea si a ta viata este acoperita ,s-a platit pentru ea esti liber sa traiesti in Christos si  prin El in Dumnezeu.
De dragul nostru a strigat tetelestai ! ...ca sa putem invia cu El si in El l-a o viata noua ,sa fim lumini in viata aceasta pentru altii care sunt in intuneric si  au nevoie de putina lumina pe  drumul vietii lor.
Imi place mult cartea efeseni ,o iubesc cu toata fiinta mea, imi da speranta fara margini ,imi spune cine sunt,cum sunt si unde sunt . Imi spune ca sunt copilul infiat al Tatalui,ca sunt inviat la viata noua fara pacat si ca m-a asezat in Isus Christos in locurile ceresti. Aceasta este lucrarea terminata a iubitului meu domn Isus Christos . Nu imi spune ca voi fi ,daca ...sunt deja !Am fost infiati,am fost inviati!
Nu imi spune ca voi invia. ..candva acolo cine stie daca esti destul de cuminte aici pe pamant.

Cum pot invia acolo in ceruri daca acuma nu sunt? Sunt deja asezat in ceruri pe tron cu El de aici ,toate imi sunt supuse .Ohh nu este minunat? (Cititi Efeseni cap:2 vers1-8  pe putin aceste 8 versete )
Aceasta este vestea buna a evangheliei ,siguranta mantuirii data de acest "tetelestai!"
Iata ca toate cele vechi sau dus ,au fost platitte o data pentru totdeauna acum sunt un om nou inviat prin Isus Christos ,prin moartea si invierea Lui,prin jertfa Lui. Mai pot trai in teama si nesiguranta daca stiu cine sunt,cum sunt si unde sunt? Siti, in Efes pe vremea aceea in care Pavel scria aceste randuri efesenilor era data o lege prin care un copil daca era adoptat avea mai multe drepturi decat un copil natural al familiei. Un copil adoptat nu putea fi dezmostenit niciodata ,sub nici o forma dar un copil natural se putea dezmosteni de catre familie. Nu intamplator foloseste Pavel acest termen de infiati,adoptati  in aceasta carte. 

Suntem constienti de valoarea care ne este data de Tatal,Creatorul Universului? 
Christos a inviat!
Ps: Si noi prin El si in El .

3 comentarii:

cella spunea...

Christos a inviat!

cella spunea...

Adevarat a inviat!

Kostinush spunea...

Cu adevarat a inviat ! Si prin El si noi la o noua viata ! :)

Search